tromaktiko: Το πακέτο μέτρων της Εκκλησίας στην Κύπρο

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Το πακέτο μέτρων της Εκκλησίας στην Κύπρο



Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, η οποία συνήλθε την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, στην τέταρτη του έτους τακτική συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, αποφάσισε...
ομόφωνα όπως, επί του παρόντος, από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου αποκοπεί το 25% του μισθού, καθώς και ο 13ος μισθός. O Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, αναγιγνώσκοντας το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, ανέφερε ότι από τους λαϊκούς υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής, των Μητροπόλεων και των Μονών, απεφασίσθη όπως για το πέραν των 1.500 ευρώ μηναίου μισθού, αποκοπεί ποσοστό 15%.

Σημείωσε, επίσης, ότι ελήφθησαν αποφάσεις για περικοπές στους μισθούς Ιερέων που θα ισχύσουν από της 1ης προσεχούς Ιανουαρίου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως παγοποιήσει τις προσλήψεις προσωπικού σε Θρόνους και Μονές. Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με τα θέματα της Ιερατικής Σχολής «Απόστολος Βαρνάβας», ενόψει της επικείμενης έναρξης της νέας Σχολικής Χρονιάς.

Ερωτηθείς αν για τους ιερείς, οι οποίοι λαμβάνουν κάτω από 1.500 ευρώ μηνιαίο μισθό, θα υπάρξουν περικοπές, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. «Αλλά τέθηκαν κάποιοι νέοι περιορισμοί ως προς την ηλικία. Δόθηκαν οδηγίες να γίνει μια νέα μελέτη, για ηλικία πέραν των 70 ως τα 80 έτη, κ.λ.π. Γι’ αυτό και θα ανακοινωθούν αργότερα», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν η εισήγηση ήταν του Αρχιεπισκόπου για το θέμα των περικοπών, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως η πρόταση ήταν του Κεντρικού Εκκλησιαστικού Ταμείου. Απαντώντας αν υιοθετήθηκε ομόφωνα ή υπήρξαν αντιδράσεις, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως υιοθετήθηκε ομόφωνα. «Ηταν μια συζήτηση η οποία κατέληξε σε αυτά τα ποσοστά. Εκφράστηκαν κάποιες απόψεις, οι οποίες κατέληξαν σε αυτά τα ποσοστά, τα οποία αποφασίστηκαν ομόφωνα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν η πρόταση ήταν για περισσότερες αποκοπές, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε πως «ελέγχθηκε για περισσότερα και για λιγότερα και καταλήξαμε σε αυτά τα ποσοστά». Σε ερώτηση τι προέβλεπε αυτή η πρόταση, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι δεν προέβλεπε τίποτα. «Ηταν αυτή η πρόταση», ανέφερε.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!