tromaktiko: Προς πώληση φαρμάκων και σε super market

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Προς πώληση φαρμάκων και σε super market



Εντείνοντας τις πίεσεις προς τους φαρμακοποιούς, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, είπε σήμερα στο συνέδριο Ηealth World 2012, ότι η κυβέρνηση εξετάζει το...
ενδεχόμενο ορισμένα φάρμακα να μην πωλούνται αποκλειστικά στα φαρμακεία, αλλά από άλλα καταστήματα, όπως τα super market.

Ο υπουργός έκανε αυτή την αναφορά χωρίς να δώσει περισσότερη έκταση ή διευκρινίσεις για το θέμα.

Υπενθυμίζεται, ότι εχθές το υπουργείο Υγείας παρουσίασε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, θέτοντάς τους όμως ως όρο να ξαναρχίσουν να παρέχουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους, προκειμένου να πληρωθούν.

Σε μια πρώτη αντίδραση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είπε ότι η πρόταση μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτηση, με την προϋπόθεση ότι η καθυστέρηση πληρωμών θα μετακυλιστεί σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Η πρόταση που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας προβλέπει ότι:

- στις 12 Σεπτεμβρίου εξοφλείται ο Ιούνιος 2012

- στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου

- στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο Σεπτέμβριος του 2012

- στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Οι φαρμακοποιοί θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις τους το Σάββατο, ενώ ώς τότε συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τους με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!