tromaktiko: To κυβερνοέγκλημα κόστισε 12,7 δισ. ευρώ στην Ευρώπη

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

To κυβερνοέγκλημα κόστισε 12,7 δισ. ευρώ στην Ευρώπη



Κάθε δευτερόλεπτο, 18 άτομα πέφτουν θύματα κυβερνοεγκληματιών και στην Ευρώπη, το κόστος του κυβερνοεγκλήματος, το οποίο παγκοσμίως... αποτιμάται στα 110 δισ. δολάρια, έφτασε στα 16 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Norton, που βασίζονται σε δεδομένα που συνέλεξε την περασμένη χρονιά από 13.018 ενήλικους χρήστες Internet, ηλικίας 18 έως 64 χρονών σε 24 χώρες, δύο στους τρεις έχουν πέσει θύματα κάποιας ηλεκτρονικής απάτης έστω και μία φορά στη ζωή τους.

Πλέον, με την έκρηξη των φορητών συσκευών και τη αύξηση της χρήσης του Internet από αυτά, οι κυβερνοεγκληματίες στοχοποιούν και το mobile. Δύο στους τρεις ενηλίκους χρησιμοποιούν Internet στο κινητό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και το διπλασιασμό των απειλών από το 2010.

Επίσης, οι απατεώνες έχουν στρέψει την προσοχή τους και προς τα κοινωνικά δίκτυα και η πλειοψηφία των χρηστών ανησυχεί για αυτό. Το 2011, τέσσερις στους δέκα χρήστες, έπεσαν θύματα, από επιθέσεις σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 35% των ενηλίκων έχασαν το κινητό ή την ταμπλέτα τους και τα δύο τρίτα δεν είχαν εγκαταστήσει καμία λύση ασφαλείας, ενώ το 44% δεν ήξερε καν ότι υπάρχουν προγράμματα ασφαλείας για φορητές συσκευές.
e-pcmag
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!