tromaktiko: Έβγαλε 13.500 «λαβράκια» ο πρώτος έλεγχος της λίστας εμβασμάτων

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Έβγαλε 13.500 «λαβράκια» ο πρώτος έλεγχος της λίστας εμβασμάτων



Αναντιστοιχία σε ποσοστό 25% με τα δηλωθέντα εισοδήματα δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης...
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υφυπουργός κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την πορεία και τη διαδικασία των ελέγχων από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως ο εν λόγω έλεγχος έχει μπει σε προτεραιότητα από τα ελεγκτικά όργανα. Με τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, έχουμε ένα μικρό περιουσιολόγιο, το οποίο πολύ γρήγορα πρέπει να αξιοποιήσουμε.



Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους των εμβασμάτων, είναι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να βλέπει τα βάρη να τα επωμίζονται συνεχώς οι αδύναμοι, παρατήρησε ο κ. Μαυραγάνης και γνωστοποίησε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες. Όπως είπε, η ενημέρωση που υπάρχει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, είναι για αγορές ακινήτων Ελλήνων στο Λονδίνο μέχρι 31.12.2010. Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ήδη προκύψει στοιχεία, τα οποία ερευνώνται, προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων.
Ο κ. Μαυραγάνης ήταν θετικός και στο αίτημα της βουλευτού να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, υπογραμμίζοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή προέχει ο έλεγχος της μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικών και η αξιοποίηση των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τις τράπεζες.
opinionpost
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!