tromaktiko: Πακιστάν: Ο ύποπτος για την επίθεση κατά της 14χρονης είχε συλληφθεί το 2009

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πακιστάν: Ο ύποπτος για την επίθεση κατά της 14χρονης είχε συλληφθεί το 2009



Ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι οργάνωσε την επίθεση εναντίον της 14χρονης μαθήτριας Μαλάλα Γιουσαφζάι στο Πακιστάν είχε συλληφθεί το 2009 σε...
επιχείρηση του στρατού εναντίον των Ταλιμπάν, όμως αφέθηκε ελεύθερος τρεις μήνες αργότερα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο καταζητούμενος ονομάζεται Αταουλάχ και ήταν ο ένας από τους δύο ενόπλους που πυροβόλησαν το κορίτσι ενώ επέστρεφε από το σχολείο στο σπίτι της, στην κοιλάδα Σουάτ.



Ο Αταουλάχ, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 30 ετών, έχει εξαφανιστεί και ενδέχεται να έχει περάσει στο γειτονικό Αφγανιστάν. Φέρεται να οργάνωσε την επίθεση κατ' εντολή ενός από τους σκληρότερους διοικητές των Ταλιμπάν, του Μολάνα Φαζλουλάχ.

Η επίθεση σε βάρος της Μαλάλα, η οποία αγωνιζόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, έχει καταδικαστεί ευρέως, εγείροντας ταυτόχρονα νέα ερωτήματα για το κατά πόσο το Πακιστάν είναι διατεθειμένο να αντιμετωπίσει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν στη Βρετανία όπου νοσηλεύεται δηλώνουν ότι η 14χρονη έχει πολλές πιθανότητες να αναρρώσει πλήρως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι.

Οι δύο αξιωματούχοι είπαν ότι ο Αταουλάχ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας το 2009, όταν ο στρατός εκδίωξε τους Ταλιμπάν από την κοιλάδα Σουάτ.

«Έμεινε τρεις μήνες υπό κράτηση αλλά αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν βρέθηκαν στοιχεία σε βάρος του», δήλωσε ο ένας από αυτός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!