tromaktiko: Καταρρέει η ραχοκοκαλιά της Κρητικής οικονομίας

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Καταρρέει η ραχοκοκαλιά της Κρητικής οικονομίας



Λίγο πριν το γκρεμό, και ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κρήτης, η ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας, απειλούνται με αφανισμό, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες του Ηρακλείου εμφανίζονται αποφασισμένοι να...
πέσουν μαχόμενοι. Η Ομοσπονδία Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών του Νομού Ηρακλείου, πραγματοποιεί εκτάκτως απόψε διοικητικό συμβούλιο, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης, τη συμμετοχή των επαγγελματοβιοτεχνών στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται από όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές τάξεις.



Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του prismanews.gr στο "τραπέζι" θα συζητηθεί πρόταση να κατεβάσουν ρολά τα μαγαζιά για τρία 24ωρα, σε ένδειξη απόγνωσης αλλά και διαμαρτυρίας για τις επιπλέον επιβαρύνσεις που δρομολογούνται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν η επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου στην κυβέρνηση είναι πως έτσι και αλλιώς τα νέα μέτρα θα σηματοδοτήσουν τον αφανισμό της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Εξάλλου, το σκηνικό στο λιανεμπόριο, ενδεικτικό για την κατάσταση που επικρατεί, συνθέτουν εμπορικοί δρόμοι, οι οποίοι μερικούς μήνες πριν, ήταν γεμάτοι από καταστήματα και κόσμο και τώρα είναι απόλυτα ερημικοί. Ούτε καταστήματα, ούτε καταναλωτές ... Περισσότερα είναι τα άδεια μαγαζιά παρά εκείνα που εξακολουθούν να λειτουργούν. Τα φαντάσματα μιας εύπορης πόλης είναι παντού. Η αγορά οδηγείται σε αλλαγή του χάρτη των Ελληνικών επιχειρήσεων στη σκιά της πρωτοφανούς κρίσης. Η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών, η αύξηση του κόστους χρήματος και η καθίζηση του τζίρου έχει ήδη επηρεάσει το ισοζύγιο των επιχειρήσεων που ανοίγουν έναντι αυτών που κλείνουν, το οποίο, βαίνει συνεχώς μειούμενο την τελευταία τριετία.
prismanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!