tromaktiko: Κύπρος: Δικηγόρος θέλει να αλλάξει φύλο - Πήγε ντυμένος γυναίκα στο Δικαστήριο

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος: Δικηγόρος θέλει να αλλάξει φύλο - Πήγε ντυμένος γυναίκα στο Δικαστήριο



Δικηγόρος που δραστηριοποιείται και ανήκει στα μητρώα μελών Δικηγορικού Συλλόγου παραλιακής πόλης παρουσιάστηκε μεταμφιεσμένος...
γυναίκα ενώπιον δικαστή για να πείσει ότι θέλει να αλλάξει όνομα και φύλο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο όπως αναφέρουν εξακριβωμένες πληροφορίες αποτάθηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο επιδιώκοντας να αλλάξει όνομα. Ο Σύλλογος κατεύθυνε τον δικηγόρο ώστε να αποταθεί στα αρμόδια όργανα και δη στο Δικαστήριο και στο ληξιαρχείο.


Πληροφορίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο εν λόγω δικηγόρος παρουσιάστηκε ως γυναίκα ενώπιον του Δικαστηρίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικαστής όταν έλεγξε τα στοιχεία του εν λόγω προσώπου διαπίστωσε ότι επρόκειτο για άνδρα γι'αυτό δεν τον δέχθηκε. Σήμερα, η «Α» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρο Ιωαννίδη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω δικηγόρος επικοινώνησε με τον Σύλλογο για να αλλάξει όνομα, αλλά διέψευσε ότι είτε ο ίδιος είτε ο δικαστής προέβη σε οποιοδήποτε παράπονο.

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Πέτρο Αρτέμη ο οποίος επιβεβαίωσε με τη σειρά του την είδηση ότι ο εν λόγω δικηγόρος βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής φύλου. Πάντως, ούτε και ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου τέθηκε οποιοδήποτε ζήτημα. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος στο παρελθόν υπέβαλε αίτηση για να γίνει δικαστής όμως δεν επιλέγηκε.
alithia.com.cy
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!