tromaktiko: Νέο μνημόνιο στα ελληνικά ζητά ο Δασκαλόπουλος

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Νέο μνημόνιο στα ελληνικά ζητά ο Δασκαλόπουλος



Νέο μνημόνιο στα ελληνικά προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι «είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας».

Νέο μνημόνιο στα ελληνικά, με πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού για τη χώρα, προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας ότι «είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας».

«Πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει "Ελλάδα" στην ούγια», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι «τέσσερις μήνες τώρα διαπραγματευόμαστε με την Τρόικα για τις νέες περικοπές, φόρους και θυσίες που θα υποστεί η Κοινωνία. Τέσσερις μηνες τώρα καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Με ποιά προοπτική όμως; Όσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου, δεν υπάρχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες».

«Αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση. Αλλά μεθαύριο θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα – αν δεν προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Δασκαλόπουλος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι τα εργασιακά ζητήματα γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο πίνγκ – πόνγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.

«Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιγνίδι. Σήμερα άλλοι κανονίζουν για μας, χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε την Κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της Τρόικα. Θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον. Τις κόκκινες γραμμές τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα», πρόσθεσε.

metrogreece.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!