tromaktiko: Ο Ρόμνεϊ πέρασε μπροστά στη Φλόριντα

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Ρόμνεϊ πέρασε μπροστά στη Φλόριντα



Είναι ίσως η πιο ανησυχητική είδηση για τον Μπαράκ Ομπάμα, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των ΗΠΑ, για την αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου για τον Λευκό Οίκο. Οι δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν...
σε δυο Πολιτείες-κλειδιά, από αυτές που έχουν πληθώρα εκλεκτόρων και εκ των πραγμάτων μπορούν να καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, δείχνουν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ βρίσκεται πλέον σχεδόν σε πλεονεκτική θέση.

Τουλάχιστον στη Φλόριντα, την Πολιτεία η οποία το 2000 έκρινε τις εκλογές υπέρ του Τζορτζ W Μπους, και στην οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το τρίτο και τελευταίο debate ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μιτ Ρόμνεϊ. Στη Φλόριντα λοιπόν, η οποία έχει 29 εκλέκτορες, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Μιτ Ρόμνεϊ να προηγείται με 48% έναντι 45%, και 49% έναντι 48% του Μπαράκ Ομπάμα, μεταξύ εκείνων που δηλώνουν ότι πιθανότατα θα προσέλθουν στις κάλπες.

Οι διαφορές βεβαίωνουν κινούνται στα όρια του στατιστικού λάθους, επιβεβαιώνουν ωστόσο ότι η “σίγουρη” νίκη του Μπαράκ Ομπάμα τείνει να μετατραπεί σε εφιάλτη μιας απρόσμενης ήττας, καθώς ο Μιτ Ρόμνεϊ έχει ανεβάσει αισθητά τα ποσοστά του σε ολόκληρη τη χώρα, και στις κρίσιμες swing states.

Στο Οχάιο απ’ την άλλη, την Πολιτεία που το 2004 σταμάτησε τον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζον Κέρι, και επέτρεψε στον Τζορτζ W Μπους να εξασφαλίσει την επανεκλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ, έστω και “τσαλακωμένο”, με 46%-43%.

Με βάση τα παραπάνω, το αυριανό debate Ομπάμα-Ρόμνεϊ στη Φλόριντα, εξελίσσεται σε κομβικής σημασίας, με τον νικητή του να φαντάζει και ως επικρατέστερος για να περάσει μπροστά, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!