tromaktiko: "Με αλληλεγγύη και συνοχή θα βγούμε από την κρίση"

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Με αλληλεγγύη και συνοχή θα βγούμε από την κρίση"



Ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την... απελευθέρωση της Βέροιας και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 100η επέτειος της απελευθέρωσης των πόλεων της Ημαθίας παραμένει και μετά από 100 χρόνια μία από τις πιο ιστορικές στιγμές που καταδεικνύουν τη δύναμη του λαού μας.

Ημέρα απελευθέρωσης για τη Βέροια τότε.

Παράδειγμα υπέρβασης για την Ελλάδα, σήμερα.

Ημέρα τιμής για αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους και πάλεψαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία.

Δείχνει ένα λαό που κάτω από αντίξοες συνθήκες, μπορεί και οφείλει να μετουσιώνει τη διαφωνία σε ομοψυχία, το φόβο σε ελπίδα, την αγωνία σε αγώνα.

Σε αυτό τον πολύ δύσκολο αγώνα που έχουμε -όπως τότε έτσι και σήμερα- ο καθένας από την πλευρά του, μπορεί και πρέπει να προσπαθήσει.

Είμαι σίγουρος ότι με όραμα μια ισχυρή Ελλάδα σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση και μια αποφασιστική ηγεσία που δε φοβάται να αναλάβει τον ιστορικό της ρόλο, μπορούμε να υπερνικήσουμε την ανασφάλεια, να ξεπεράσουμε την κρίση και να θέσουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο με αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή, με ευκαιρίες για δημιουργία και ανάπτυξη».

Οι εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, οι βουλευτές του Νομού Ημαθίας, η δήμαρχος Βέροιας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν, ο δήμαρχος Στροβόλου και η αντιδήμαρχος Καζανλίκ, ο μητροπολίτης Ναζαρέτ, ο μητροπολίτης Βεροίας, μητροπολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, εκπρόσωποι του στρατού κ.ά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!