tromaktiko: Στη μάχη για την εξαγορά του ΤΤ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στη μάχη για την εξαγορά του ΤΤ



Η πληροφορία έρχεται από κορυφαία τραπεζικά στελέχη και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει τελικά η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).
Καλά ενημερωμένες πηγές, υποστηρίζουν ότι θα υιοθετηθεί το μοντέλο της Αγροτικής Τράπεζας. Δηλαδή, το ΤΤ θα "σπάσει" σε κομμάτια, γεγονός το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να διαχωρισθεί σε "καλό" και "κακό".

Οπως ακριβώς, δηλαδή, είχε γίνει και στην περίπτωση της ΑΤΕ. Στο μεν πρώτο θα περάσουν όλες οι σημαντικές υπεραξίες που έχει στη διάθεση του το ΤΤ και στο δεύτερο θα φορτωθούν όλα τα επισφαλη στοιχεία του ενεργητικού.

Κατ' αυτόν τον τρόπο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οπερ σημαίνει ότι το παρόν στη διαδικασία δεν θα δώσει "μόνο" η νέα Εθνική η οποία από κοινού με την Eurobank ελέγχει ήδη το 13% του ΤΤ.

Αντιθέτως, δηλώσεις συμμετοχής θα κάνουν επίσης η νέα Alpha Bank αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς. Κι αυτό γιατί εκτιμάται ότι με την προσθήκη του ΤΤ θα καταστεί ακόμα ευκολότερη η μη κρατικοποίηση τους. Οι πληροφορίες θέλουν και τους τρεις μεγάλους να κινούνται δυναμικά για την περίπτωση, ακόμα και στη λογική ενός πλειστηριασμού, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο και απαραίτητο.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!