tromaktiko: Συμμετοχή Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριου Ελευσινιώτη στις...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Συμμετοχή Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριου Ελευσινιώτη στις...



...εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της μνήμης του Ναυάρχου Νικόλαου Βότση στη Θεσσαλονίκη «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012».
Από το Γραφείο Τύπου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού της μνήμης του Ναυάρχου Νικόλαου Βότση «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012».

Σήμερα, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Ναυάρχου Βότση, όπου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης κατέθεσε στεφάνι. Στους πεσόντες αναγράφεται και το όνομα του παππού του Υφυπουργού, πυρπολητή Δημητρίου Ελευσινιώτη. Διοργανώθηκαν αθλητικοί ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοιχτής θαλάσσης «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012». Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες με τις απονομές των μεταλλίων και κυπέλων στους αθλητές των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων «ΒΟΤΣΕΙΑ 2012» στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος (ΝΔΒΕ).

Ο Ναύαρχος Βότσης με το ανδραγάθημά του, τον τορπιλισμό του τουρκικού θωρηκτού «ΦΕΤΙΧ ΜΠΟΥΛΕΝΤ» μέσα στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, κατάφερε να κάμψει το ηθικό του οθωμανικού στρατού, που είχε καταλάβει την πόλη και να διευκολύνει με αυτόν τον τρόπο, την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην πόλη και την απελευθέρωσή της.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!