tromaktiko: Κύπρος: Ενίσχυση υπηρεσιών για καρδιοπαθείς, και των δημόσιων νοσηλευτηρίων υπόσχεται ο Μαλάς

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κύπρος: Ενίσχυση υπηρεσιών για καρδιοπαθείς, και των δημόσιων νοσηλευτηρίων υπόσχεται ο Μαλάς



Την υπόσχεση ότι, με την ανάληψη της Προεδρίας, θα ενισχύσει τις υπηρεσίες για τους καρδιοπαθείς, καθώς και τα δημόσια νοσηλευτήρια, έδωσε την Τρίτη από το εκλογικό του επιτελείο ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς, προκειμένου όπως είπε να...
μπορούν να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο φόρτο εργασίας.

«Θέλω, επίσης, εδώ», δήλωσε ο κ. Μαλάς, «να καταγγείλω την προσπάθεια που γίνεται από ομάδα βουλευτών για να κατατεθεί νόμος για να ανασταλεί η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου».

«Όταν ήμουν Υπουργός», συνέχισε ο κ. Μαλάς, «έγινε μία τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης εκατομμυρίων από μετάκληση ειδικών από το εξωτερικό και η δημιουργία της Ιατρικής Σχολής θα μας δώσει την ευκαιρία να εργοδοτήσουμε Κυπρίους εξειδικευμένους ιατρούς, οι οποίοι να προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και, ουσιαστικά, να χρησιμοποιηθούν εκείνα τα χρήματα, τα οποία έχουμε ήδη εξοικονομήσει, για χρηματοδότηση της Ιατρικής Σχολής».

«Τα οφέλη από τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής», είπε ο κ. Μαλάς, «είναι πολλαπλάσια και δεν είναι μόνον οφέλη που προκύπτουν από εξοικονομήσεις από αποστολή ασθενών στο εξωτερικό, αλλά, επίσης, από την εκπαίδευση ιατρών στην Κύπρο και προσέλκυση χρηματοδοτήσεων για διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων».

«Για αυτό», δήλωσε ο κ. Μαλάς, «να σκεφθούν δυο και τρεις φορές εκείνοι, οι οποίοι προτείνουν αυτήν τη νομοθετική ρύθμιση». «Ήδη», είπε ο κ. Μαλάς, «η λειτουργία μίας Ιατρικής Σχολής στον ιδιωτικό τομέα έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη, τόσο στην εγχώρια οικονομία όσον επίσης και στην αναβάθμιση της ιατρικής στη χώρα μας».

«Είχα σήμερα συνάντηση», είπε ο κ. Μαλάς, «συνάντηση με το Σύνδεσμο Καρδιοπαθών, με τον οποίο είχα μίαν εξαιρετική συνεργασία όταν ήμουν Υπουργός Υγείας».

«Οι καρδιοπαθείς», πρόσθεσε ο κ. Μαλάς, «αποτελούν μεγάλο μέρος του κυπριακού πληθυσμού και έχουν ειδικά προβλήματα τα οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι».

«Θέλω να υποσχεθώ», δήλωσε ο κ. Μαλάς, «ότι, με την ανάληψη της Προεδρίας, θα ενισχύσουμε τις υπηρεσίες για τους καρδιοπαθείς, θα ενισχύουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με το μεγάλο φόρτο εργασίας και, εκεί και όπου χρειάζεται», πρόσθεσε, «θα ενισχυθεί και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «όταν ανακοινωθούν οι επίσημες τιμές των φαρμάκων που αφορούν τους καρδιοπαθείς, τα νέα θα είναι πολύ καλά όσον αφορά τις μειώσεις των τιμών, μειώσεις οι οποίες θα είναι ξεκάθαρα αρκετά υψηλές, σε κάποιες περιπτώσεις της τάξης του 20% - 25%ή και 30% και θέλω αυτό να το επαναλάβω».

Από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Κίκη Χαννίδη, εκφράσθηκαν ευχαριστίες στον κ. Μαλά, δηλώνοντας ότι τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση είναι «πολύ γνωστά» και ότι «τα θέματα αυτά, τα οποία έχουν πολυ-συζητηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Υγείας, είχαν αποτελέσματα».
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!