tromaktiko: Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση



Ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα καταφέρει να...
ξεπεράσει το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «για να ανακτήσει η χώρα τη θέση της μέσα στην Ευρώπη, για να είναι αυτοδύναμη, ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική, θα πρέπει να επενδύσουμε σε ενδογενείς πόρους. Στη γη μας και στους ανθρώπους μας».



Ο κ. Βενιζέλος, αφού σημείωσε τις δυσκολίες, τις οποίες σε τούτη τη συγκυρία αντιμετωπίζει ο Έλληνας αγρότης, είπε πως υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λύσεις, έτσι ώστε η φορολογία πετρελαίου θέρμανσης και πετρελαίου κίνησης να μη θίξουν το αγροτικό πετρέλαιο και πρότεινε την υπαγωγή των αγροτικών εφοδίων στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη υποστήριξης και επενδύσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας, απ’ όπου μπορεί να επέλθει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τέλος, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους, αλλά και διάθεσης φρούτων και γαλακτοκομικών στα σχολεία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης τόνισε: «Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, προκειμένου να γίνει η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης, που αποτελεί άλλωστε και προτεραιότητα της κυβέρνησης».
ysterografa.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!