tromaktiko: Αίτημα Απ. Κακλαμάνη στην Επιτροπή Θεσμών για Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αίτημα Απ. Κακλαμάνη στην Επιτροπή Θεσμών για Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου



από το Γραφείο Τύπου
Αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε...
ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη σημερινή ακρόαση στην Επιτροπή των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Κλαδά και Στασινόπουλου.

Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το σύνολο των καταθέσεων των 2.000 περίπου προσώπων που περιλαμβάνονται στη “λίστα Λαγκάρντ”, είναι 1,5 δις ευρώ, αλλά δεν πρόκειται περί λίστας μεγαλοκαταθετών, όπως κατά κόρον ακούω. Έχω λόγους να πιστεύω ότι η εμπλοκή της “λίστας Λαγκάρντ” ενσωματώνεται σε μία εκστρατεία που έχει ως στόχο όχι να εξυπηρετήσουμε την κρίσιμη αυτή ώρα τα συμφέροντα της χώρας μέσα από την κατοχύρωση της πλήρους διαφάνειας, αλλά εντάσσεται σε μία επιχείρηση διάλυσης ενός από τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ». 



Ο κ. Κακλαμάνης επεσήμανε ότι με την επιστολή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητεί να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε να βοηθήσει το έργο της.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4065/12, να τεθούν στη διάθεση της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων και των Βουλευτών –εκτός της “λίστας Λαγκάρντ”- η λίστα με τα 15.000 ονόματα εκ των 54.000 καταθετών που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, την τελευταία τριετία και οι οποίοι δεν δικαιολογούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις την κατάθεση αυτών των ποσών. Στην ίδια Επιτροπή πρέπει να δοθεί και η κατάσταση που είχε στείλει στη Βουλή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, με τα 1.000 και πλέον ονόματα καταθετών καθώς και αυτών που διώκονται για φοροδιαφυγή. Διότι, όπως τόνισε, «έργο αυτής της Επιτροπής είναι να ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών και οφείλει να ελέγξει αν σε αυτές τις λίστες υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και ιδίως εν ενεργεία βουλευτές».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!