tromaktiko: Οι κυρώσεις πλήττουν τα παιδιά στη Συρία

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Οι κυρώσεις πλήττουν τα παιδιά στη Συρία



Σημαντικές επιπτώσεις στα παιδιά έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Η.Π.Α. κι άλλες χώρες σύμφωνα... με επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα του Ο.Η.Ε. η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας.

Στο συγκεκριμένο κείμενο οι Αρχές της Συρίας δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν «ανήθικες» και «παράνομες» τις κυρώσεις αυτές, υπογραμμίζοντας ότι «οι κατηγορίες εναντίον της χώρας είναι αβάσιμες, ανέντιμες και βασίζονται πάνω σε ισχυρισμούς των Μ.Μ.Ε. και των ομάδων της Αντιπολίτευσης και όχι σε γεγονότα».

Η επιστολή αποτελεί απάντηση πρόσφατης έκθεσης του Ο.Η.Ε. σύμφωνα με την οποία δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού και αντικαθεστωτικοί βάζουν στο στόχαστρο τους αμάχους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών παιδιών, ενώ δεν λείπουν οι αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις κατά ανηλίκων και βασανιστήρια.

«Τα παιδιά είναι αυτά που κατά κύριο λόγο επηρεάζονται αρνητικά από τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα της Υγείας. Το εμπάργκο που επιβλήθηκε στις εθνικές τράπεζες της χώρας, επηρέασε την εισαγωγή παιδικών εμβολίων και φαρμάκων και ανέβασε το κόστος του ιατρικού εξοπλισμού», επισημαίνεται.

Οι Η.Π.Α., η Ε.Ε. και ο Αραβικός Σύνδεσμος έχουν επιβάλλει ποικίλες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Bashar al-Assad, σε μια προσπάθεια να σταματήσει το «λουτρό» αίματος που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 30.000 ανθρώπους.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!