tromaktiko: Σημαντική ελληνική παρουσία στο νέο εμπορικό κέντρο των Σκοπίων

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σημαντική ελληνική παρουσία στο νέο εμπορικό κέντρο των Σκοπίων



του Αλέξανδρου Μητάκη
Παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και το κλίμα αβεβαιότητας μέσα στο οποίο επιχειρούν, οι Έλληνες επιχειρηματίες δίνουν...
τη δική τους απάντηση στην κρίση και «ανοίγονται» στην πολλά υποσχόμενη αγορά των Βαλκανίων.

Με μπροστάρη την Carrefour Μαρινόπουλος, συνολικά επτά ελληνικά σήματα εκπροσωπούνται στο νέο εμπορικό κέντρο των Σκοπίων, το οποίο άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012. Μάλιστα, η Carrefour πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση στην αγορά των Σκοπίων, καταλαμβάνοντας χώρο 4.650 τμ, στα συνολικά συνολικά 38.000 τμ του υπερσύγχρονου εμπορικού κέντρου.

Εκτός από την Carrefour Μαρινόπουλος, στο εμπορικό λειτουργούν καταστήματα των ελληνικών αλυσίδων Oxette (κοσμήματα), Bitsiani (ρούχα), Migato και Adam Shoes (παπούτσια), Sam 0-13 και Mayoral (παιδικά ρούχα).

Εξάλλου, αξιοσημείωτη είναι η παρουσία ισχυρών Brands & Anchor Tenants, όπως Όμιλος Inditex (Zara, Bershka, Stradivariouis ,Pull&Bear, Oysho, Massimo Dutti), Neptun (Ηλεκτρικά – Ηλεκτρονικά Είδη), Cineplexx (Κινηματογράφοι), Mango, Springfield,Women Secret, Timberland και άλλες, ενώ συνολικά λειτουργούν 113 καταστήματα, με τον μισθωμένο χώρο να ανέρχεται στο 99,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν έντονο από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα ανοίξει ένα υπερσύγχρονο εμπορικό κέντρο στην καρδιά των Σκοπίων. Ωστόσο, η γενικότερη κρίση και το κλίμα αβεβαιότητας που δημιούργησαν οι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του καλοκαιριού κράτησαν πίσω πολλές συμφωνίες, ενώ μόλις άρχισε να επανέρχεται η σταθερότητα με την κυβέρνηση συνεργασίας, είχαν κλείσει ήδη όλοι οι διαθέσιμοι χώροι.

Την εκπροσώπηση του εμπορικού κέντρου έχει αναλάβει, αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, η εταιρεία «Delta Thesis Real Estate».

Όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, η οποία για 18 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των παραδοσιακών κτηματομεσιτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εμπορικών αλυσίδων λιανικής, το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο από τους Έλληνες επιχειρηματίες, που αναζητούν διέξοδο από την κρίση που μαστίζει την ελληνική αγορά και βλέπουν σαν χρυσή ευκαιρία τη δραστηριοποίηση στη γειτονική χώρα.

Η Delta.thesis Κτηματομεσιτική δραστηριοποιείται στο χώρο των παραδοσιακών κτηματομεσιτικών υπηρεσιών με έμφαση και εξειδίκευση στην ανάπτυξη εμπορικών αλυσίδων λιανικής, καθώς και στις διαπραγματευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!