tromaktiko: «Όχι» Κουβέλη στην «αποσάθρωση» των εργασιακών δικαιωμάτων

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

«Όχι» Κουβέλη στην «αποσάθρωση» των εργασιακών δικαιωμάτων



Κατηγορηματικά αντίθετος «στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος... συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ μετά από το αίτημα της Συνομοσπονδίας για συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εργασιακά θέματα πριν κλείσει το «πακέτο» των μέτρων. 

Ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι «η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο», όπως αυτόν που μπορεί να έρθει στη βουλή για τα μέτρα.

Αναλυτικότερα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ μετέφεραν την αγωνία των αργαζομένων αναφορικά με ρυθμίσεις που επιχειρούνται να επιβληθούν. Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, πολύ περισσότερο όταν τα εργασιακά δικαιώματα έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει τις συλλογικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν. Αυτές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο μισθό, αναφέρομαι στο σύνολο των ρυθμίσεων που πρέπει να υπάρχουν στο αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο, πολύ δε περισσότερο όταν τα εργασιακά δικαιώματα είναι συστατικό μιας κοινωνίας, η οποία πρέπει να υπάρξει και να υπάρξει όρθια. 

Είναι κατηγορηματική η αντίθεσή μου, εκφράζεται σε κάθε περίπτωση και θα καταγραφεί σε κάθε περίπτωση.»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!