tromaktiko: Νικητής του debate ήταν ο Ομπάμα

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Νικητής του debate ήταν ο Ομπάμα



Με 48% έναντι 43% του πολιτικού του αντιπάλου επικράτησε ο Barack Obama στο τρίτο και τελευταίο «debate», σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Από εμφανή θέση ισχύος, ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έλεγξε την τηλεμαχία καταφέρνοντας να παρουσιάσει τα θετικά της παραμονής του στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της τετραετίας (εξόντωση Osama bin Laden, τερματισμός πολέμου στο Ιράκ, σταδιακή απόσυρση των Αμερικάνων από το Αφγανιστάν). Αντίθετα ο Mitt Romney βρισκόταν την περισσότερη ώρα σε θέση άμυνας, επιβεβαιώνοντας τους πολιτικούς αναλυτές οι οποίοι εκτιμούσαν ότι ο Barack Obama ξεκινά με πλεονέκτημα σε αυτή την τηλεοπτική αναμέτρηση, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται παραδοσιακά... αδύναμοι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο υποψήφιος των Δημοκρατικών πήγαινε εκεί που ήθελε τη συζήτηση, παρουσιάζοντας τον πολιτικό του αντίπαλο ως έναν άνθρωπο που επιθυμεί να εφαρμόσει πρακτικές του '80. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η μείωση των πολεμικών πλοίων, με τον Mitt Romney να διαμαρτύρεται γι αυτή την κατάσταση και τον Barack Obama να τον... ενημερώνει πως οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον και ο αριθμός των... αλόγων έχει μειωθεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!