tromaktiko: FDP: Όχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

FDP: Όχι σε νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους



Το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους απέρριψαν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), δια στόματος του... εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, Μάρτιν Λίντνερ.

«Θα βρεθούμε σε μεγάλες δυσκολίες, εάν θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε "κούρεμα" του χρέους και από την άλλη θα πρέπει να δώσουμε νέα δάνεια», ανέφερε ο κ. Λίντνερ, μιλώντας νωρίτερα σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα θα μπορούσε να καταστεί δυνατή, κατά τον ίδιο, εφόσον η χώρα σημείωνε αισθητή πρόοδο στις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Θα πρέπει όμως φυσικά να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια να δούμε τι πραγματικά έχει επιτευχθεί», είπε ο εκπρόσωπος του FDP.

Και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει όμως κατηγορηματικά νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης, εξηγώντας ότι η γερμανική νομοθεσία για τον προϋπολογισμό προβλέπει ότι «δάνεια μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον δεν θεωρείται πιθανή η πρόκληση βλάβης».
dealnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!