tromaktiko: Hackers τρόλαραν γαλλικό site τυχερών παιχνιδιών

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Hackers τρόλαραν γαλλικό site τυχερών παιχνιδιών



Χθες Κυριακή, η κεντρική σελίδα του γαλλικού ενημερωτικού ιστότοπου για το τυχερό παιχνίδι «Euro Millions» έπεσε θύμα πειρατείας από άγνωστους hackers, οι οποίοι δημοσίευσαν... ένα μήνυμα στα αραβικά κι άλλο ένα στα γαλλικά που καταδίκαζαν τα τυχερά παιχνίδια για τη βρωμιά τους.

Όπως αναφέρει η Le Monde, όσοι χρήστες συνδέθηκαν στον ιστότοπο euromillions.fr κατά τις 11 το πρωί τοπική ώρα, έβλεπαν ένα μαύρο φόντο με ένα κείμενο στα αραβικά και στα γαλλικά.

Η γαλλική μετάφραση του κειμένου ανέφερε «Ω, εσείς οι πιστοί! Το κρασί τα τυχερά παιχνίδια, τα αγάλματα, οι οιωνοί δεν είναι παρά μόνο μία ακαθαρσία μεταξύ των έργων του διαβόλου. Απομακρυνθείτε ώστε να τα καταφέρετε, ο Διάβολος, θέλει να σπείρει την εχθρότητα και το μίσος μεταξύ σας μέσω του κρασιού και των τυχερών παιχνιδιών και να σας απομακρύνει από τον Θεό και την προσευχή. Θα βάλετε επιτέλους ένα τέλος;», γράφει ο hacker με το ψευδώνυμο «Moroccanghosts».

Η οργάνωση των γαλλικών παιχνιδιών αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόνο στον προαναφερθέντα ιστότοπο, ενώ τα υπόλοιπα sites λειτουργούσαν κανονικά.
lifo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!