tromaktiko: MotoGP: Ελαμψε και πάλι ο Πεντρόζα

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

MotoGP: Ελαμψε και πάλι ο Πεντρόζα



Νέο ενδιαφέρον έδωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP ο Ντάνι Πεντρόζα με τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη και πέμπτη συνολικά το 2012. Η διαφορά του πλέον με τον Χόρχε Λορένθο στην κατάταξη μειώθηκε ακόμη περισσότερο, πέφτοντας στους 28 βαθμούς ενώ υπολείπονται μόλις τρεις αγώνες...
Ο αναβάτης της Repsol Honda κυνήγησε τον συμπατριώτη του που ξεχύθηκε μπροστά μετά την εκκίνηση, τον πίεσε ασφυκτικά και κατάφερε 15 γύρους πριν το τέλος του αγώνα να τον περάσει καθαρά. Στη συνέχεια προσπάθησε να «χτίσει» μία διαφορά ασφαλείας από τον Λορένθο που θα του επέτρεπε να παραμείνει στην κορυφή και να πανηγυρίσει το πέσιμο της καρό σημαίας στην πίστα του Μοτέγκι. Μία πίστα την οποία ο Πεντρόζα γνωρίζει καλά καθώς είχε κερδίσει εδώ πέρυσι ενώ είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε όλες τις κατηγορίες.
Ο Χόρχε Λορένθο αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, κρατώντας από την Ιαπωνία τους πολύτιμους βαθμούς που της αναλογούν. Το μυαλό του Ισπανού μπορεί να ήταν στη νίκη όπως ανέφερε όλο το τριήμερο, αλλά τελικά αυτό δεν φάνηκε μέσα στην πίστα. Ο Λορένθο κατάφερε να κρατήσει για λίγο τον Πεντρόζα πίσω του, αλλά μετά την προσπέραση που δέχθηκε, απλά κρατήθηκε πίσω του.
Το ενδιαφέρον όλων μετά την προσπέραση του Πεντρόζα, επικεντρώθηκε στη συναρπαστική μάχη για την τελευταία θέση στο βάθρο των νικητών μεταξύ των Αλβάρο Μπαουτίστα και Καλ Κρούτσλοου. Ο Ισπανός ήταν αυτός που πανηγύρισε την δεύτερη φετινή παρουσία στο πόντιουμ μετά το Σαν Μαρίνο. Ο Βρετανός ήταν πολύ άτυχος και απαρηγόρητος αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μόλις στον τελευταίο γύρο από πρόβλημα στη μοτοσικλέτα του ενώ πίεσε ασφυκτικά τον Μπαουτίστα ώστε να ανακτήσει την τρίτη θέση, την οποία απέσπασε ο Ισπανός όταν τον προσπέρασε πέντε γύρους πριν το τέλος.



Κερδισμένος από την εγκατάλειψη του Κρούτσλοου ήταν ο teammate του Αντρέα Ντοβιτσιόζο καθώς βρέθηκε στην τέταρτη θέση μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ιταλός αναβάτης 15 γύρους πριν το τέλος του αγώνα είχε ξεκινήσει την προσπάθειά του να φτάσει τους πρωτοπόρους καθώς μετά τις χθεσινές κατατακτήριες είχε μείνει πίσω. Αρχικά πέρασε τον Μπραντλ και στη συνέχεια εύκολα τον Στόνερ. Η ατυχία του Κρούτσλοου τον ήταν ό,τι καλύτερο για αυτόν αφού έφυγε από την Ιαπωνία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με την άσχημη θέση που βρέθηκε στην εκκίνηση του αγώνα.
Ο Κέισι Στόνερ έμεινε πέμπτος αλλά έδειχνε ότι ήταν μακριά από τον καλό του ευατό. Ο Αυστραλός χρειάζεται χρόνο ακόμα για να βρει τη φόρμα του.
O Στέφαν Μπραντλ αν και ξεκίνησε δυναμικά, τελικά δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από την έκτη θέση.
Οι Ducati ήταν εκτός συναγωνισμού σε έναν ήσυχο μεταξύ τους αγώνα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι ήταν έβδομος και ο Νίκι Χέιντεν ακολούθησε τον teammate του. Πίσω από τις δύο Ducati έμεινε ο Κατσουγιούκι Ναγκασούγκα που λίγο έλειψε στο τέλος να περάσει τον τραυματία Χέιντεν στην γραμμή του τερματισμού. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Χέκτορ Μπαρμπερά.
Ο Αλειξ Εσπαργκάρο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εγκατάλειψη του teammate του teammate του Ράντι ντε Πουνιέ, πετυχαίοντας την καλύτερη επίδοση στις CRT μοτοσικλέτες (και δωδέκατος γενικής). Ο Γάλλος είχε μία πτώση στον δέκατο γύρο και εγκατέλειψε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!