tromaktiko: Σήμερα η δίκη των 3 για τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα η δίκη των 3 για τον προπηλακισμό του Γερμανού Προξένου



Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα δικαστούν σήμερα οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός, που... κατηγορούνται για το επεισόδιο σε βάρος του Γερμανού Πρόξενου στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι το Σάββατο ζήτησαν και πήραν αναβολή από το δικαστήριο. Ο εισαγγελέα τους απήγγειλε τις κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στις 12 το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί την άμεση αθώωση των συλληφθέντων και υποστηρίζει ότι ο μόνος που έπρεπε να συλληφθεί είναι ο κ. Φούχτελ, ο οποίος «με τις προσβλητικές, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, συστήνοντας επί τις ουσίας απολύσεις, ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Το Σάββατο επικράτησε ένταση στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς επίσης δεκάδες συνάδελφοί τους και συνδικαλιστές, σε ένδειξη συμπαράστασης για τους τρεις συλληφθέντες.

voria.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!