tromaktiko: Κύπρος: Ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Κύπρος: Ευρεία επιχείρηση της Αστυνομίας για πάταξη του ηλεκτρονικού τζόγου



Συντονισμένη ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησαν την Παρασκευή το βράδυ, μέλη της Αστυνομίας, με σκοπό την εφαρμογή και τήρηση της νέας νομοθεσίας που έχει τεθεί σε ισχύ πρόσφατα και αφορά...
τον περί στοιχήματος νόμο και τον ηλεκτρονικό τζόγο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν με δικαστικά εντάλματα και ερεύνησαν συνολικά 11 υποστατικά και πρακτορεία στοιχημάτων παγκύπρια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η Αστυνομία εντόπισε σε 5 υποστατικά και κατέσχε συνολικά, 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 5 εκτυπωτές, χρηματικό ποσό ύψους €541, μεγάλο αριθμό δελτίων αποδοχής στοιχημάτων και σημειώσεων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων (Δ.Ε.Η.Δ) Αρχηγείου Αστυνομίας και των Επαρχιακών Τ.Α.Ε, Ο.Π.Ε και Αστυνομικών Σταθμών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία τον Ιούλιο του 2012, η Αστυνομία έχει ελέγξει συνολικά 85 υποστατικά, έχει κατασχέσει 19.000 ευρώ, 100 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 68 εκτυπωτές και έχει προσάψει κατηγορίες σε συνολικά 103 πρόσωπα (ιδιοκτήτες, υπευθύνους και θαμώνες).

Ανέφερε ακόμη ότι η εκστρατεία για εφαρμογή της νέας νομοθεσίας θα συνεχιστεί. «Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και πρόγραμμα» η εφαρμογή των οποίων θα συνεχιστεί σε οργανωμένη βάση, είπε.

Ο κ. Αγγελίδης επεσήμανε ακόμη πως από την ημέρα εφαρμογής της νέας νομοθεσίας ένας μεγάλος αριθμός υποστατικών έχει κλείσει και πως απ’ ότι φαίνεται κάποιοι συμμορφώθηκαν.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!