tromaktiko: Στην Ολομέλεια η πρόταση εξεταστικής για το Μνημόνιο Ι από το ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στην Ολομέλεια η πρόταση εξεταστικής για το Μνημόνιο Ι από το ΣΥΡΙΖΑ



Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο Ι.
Την πρόταση έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης... ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αναμένεται να πουν «ναι», δεδομένου ότι ο Πάνος Καμμένος έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα πράξουν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ
Η ΝΔ, η οποία προεκλογικά είχε δεσμευθεί για τη συγκρότηση εξεταστικής για το μνημόνιο, διαφωνεί με τη χρονική στιγμή της κατάθεσης της πρότασης, εκτιμώντας δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία, ενώ το ΠΑΣΟΚ θεωρεί την πρόταση «προσβλητική» για το Κοινοβούλιο και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύει «απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου, καθώς δεν μπορεί να διαχωρίσει τι συνιστά αντικείμενο νομικού και μάλιστα ποινικού ελέγχου και τι συνιστά αντικείμενο πολιτικής σύγκρουσης μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες».
Το «όχι» της Δημοκρατικής Αριστεράς στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twiiter σχολίασε: «ΔΗΜΑΡ: 'Όχι' στην εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο. Κόντρα στις προεκλογικες της δεσμεύσεις αλλά και του Σαμαρά, κάνει και πάλι πλάτες σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!