tromaktiko: Δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Ξάνθης. Μειώνει τα τέλη κοινόχρηστων χώρων

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη ο Δήμος Ξάνθης. Μειώνει τα τέλη κοινόχρηστων χώρων



Τη μείωση κατά 20% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και την συγκράτηση όλων των υπολοίπων στο ύψος που ήταν αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του... Δήμου Ξάνθης, με βάση και τη σχετική εισήγηση του Προέδρου.

Η απόφαση που θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπει την διατήρηση των ίδιων τιμών στους φόρους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, στα τέλη διαφήμισης, τέλη κοιμητηρίων, τέλη καθαριότητας , τέλη χρήσης αποχετευτικών δικτύων και μείωση μόνο για τα τέλη κοινόχρηστων χώρων κατά 20%.

Παράλληλα, μετά από εισήγηση Πούλιου τέθηκε ζήτημα για την επικαιροποίηση και την άρση των αδικιών ως προς τον καθορισμό των επιμέρους ζωνών χρέωσης των κοινόχρηστων χώρων που παρουσιάζουν στρεβλώσεις ενώ πρόσθεσε ότι παρατηρεί επιλεκτικές μεταχειρίσεις για οφειλέτες του Δήμου, με τον Δ. Μπένη να απαντά ότι όλες οι υποθέσεις προχωρούν κανονικά και , σε κάποιες περιπτώσεις εξαντλούνται τα νόμιμα περιθώρια.

Η τελική απόφαση –που αφορά κυρίως τα καφέ και τα μπαρ - προβλέπει να μειωθεί συνολικά κατά 20%, να περάσει η πλατεία στον υψηλότερο συντελεστή ΑΑ και να υπάρξει διαγράμμιση για να είναι εμφανείς οι παραβάσεις. Τα θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών πέρασαν με τη μειοψηφία του Χρήστου Πούλιου που είχε ζητήσει να υπάρξουν μειώσεις. Τις αποφάσεις συνοδεύουν δεσμεύσεις για αύξηση των υπηρεσιών του Δήμου προς τους Δημότες.

Ειδικές ρυθμίσεις για τα κοιμητήρια

Τέλος, στο θέμα των κοιμητηρίων υπάρχει απαλλαγή στον ειδικό χώρο για τα αβάπτιστα παιδιά, λόγω ειδικών συνθηκών ενώ ατέλεια προβλέπεται για τους άπορους. Ειδικές ρυθμίσεις, τέλος, ισχύρουν στα περιφερειακά κοιμητήρια της ορεινής περιοχής.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!