tromaktiko: Βυθίζονται στο σκοτάδι οικοδομές στην Ξάνθη – τριτοκοσμικές εικόνες!

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Βυθίζονται στο σκοτάδι οικοδομές στην Ξάνθη – τριτοκοσμικές εικόνες!



Ολοένα και περισσότερες παρουσιάζονται οι οικοδομές στην Ξάνθη που λόγω ανεξόφλητων συσσωρευμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ μένουν χωρίς κοινόχρηστο ρεύμα…
Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, με μεμονωμένα περιστατικά οικοδομών αρχικά, τα οποία ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται με βήμα ταχύ.

Σε πολλές των περιπτώσεων παρατηρείται ασυνεννοησία και απροθυμία για συνεργασία ανάμεσα στους διαμένοντες μιας οικοδομής, ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου η άσχημη οικονομική κατάσταση των ενοικιαστών και ιδιοκτητών διαμερισμάτων καθιστά απαγορευτική ακόμη και την αποπληρωμή του ποσοστού συμμετοχής στο κοινόχρηστο ρεύμα.

Όπως είναι φυσικό αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και σε πολλές των περιπτώσεων ιδιαιτέρως σοβαρά, όπως το παράδειγμα μιας εγκύου, που σε επικοινωνία της με το ThrakiToday.com ανέφερε πως η ίδια δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και να κάνει χρήση του ασανσέρ στην οικοδομή της καθώς τους έχουν κόψει το κοινόχρηστο ρεύμα.

Εκτός λειτουργία έχουν τεθεί και τα θυροτηλέφωνα σε πολλές οικοδομές, ενώ κάποιοι από τους διαμένοντες επιλέγουν να διατηρούν ανοιχτά τα φώτα έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων τους καθώς δεν λειτουργεί ο κοινόχρηστος φωτισμός και ως εκ τούτου καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία στους διαδρόμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ούτε σταγόνα… πετρέλαιο!

Την ίδια στιγμή μειωμένη κατά 80% παρουσιάζεται η ζήτηση για αγορά πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Ξάνθης με το σύνολο των κατοίκων να χαρακτηρίζει απλησίαστη την τιμή του ενώ παράλληλα αναζητούνται εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!