tromaktiko: Τι κόλπα είναι πάλι αυτά με το παγκάρι της εκκλησίας;

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τι κόλπα είναι πάλι αυτά με το παγκάρι της εκκλησίας;



της Μαρίας Γιαχνάκη
Το ακούσαμε και αυτό και πραγματικά δεν ξέρω πώς να αντιδράσω από το να βροντοφωνάξω ντροπή...

Ξέρατε αγαπητοί αναγνώστες ότι υπάρχουν ιδρύματα που ανήκουν στην εκκλησία της Ελλάδος και ιδρύματα τα οποία ανήκουν λέει στο παγκάρι της εκκλησίας;

Υπάρχει λοιπόν ένα σώμα που λέγεται Παγκάρι της Εκκλησίας κι εκεί ανήκουν ιδρύματα για κωφάλαλους για άτομα με νοητική στέρηση και ειδικές ανάγκες ή ικανότητας ας πούμε καλύτερα. Αυτά λοιπόν τα ιδρύματα στεγάζονταν ως τώρα σε σπίτια που είχαν μεταμορφωθεί σε ιδρύματα για να ζουν αυτά τα άτομα .

Η χρηματοδότησή τους φειδωλή όπως καταλαβαίνεται πάντα διότι η εκκλησία ποτέ δεν ήταν ευχαριστημένη με τα έσοδα από το παγκάρι που λέμε. Να όμως τώρα που ήρθε η ώρα να διακοπεί η χρηματοδότηση αυτών των ιδρυμάτων αφού το παγκάρι πια δεν έχει χρήματα μιας και οι προσκυνητές δεν διαθέτουν τον οβολό που έριχναν μέσα σε αυτό. Άρα οι άνθρωποι αυτοί που ζούσαν σε αυτά τα ιδρύματα να μείνουν εκτεθειμένοι και να επιβιώνουν με πρωτοβουλίες ομάδων πολιτών που ένιωθαν την ανάγκη να βοηθήσουν έστω και από το στέρημά τους .

Φτάσαμε για άλλη μια φορά στο σημείο να δούμε κινήσεις ανθρωπιάς από ομάδες φοιτητών που τροφοδοτούν με φάρμακα ρούχα τρόφιμα αυτά τα ιδρύματα για να μην πεινάσουν οι τρόφιμοι. Το παγκάρι της εκκλησίας δεν έχει και αφού δεν έχει δεν μπορούν να μοιράσουν τα κονδύλια από άλλα έσοδα εκεί στην εκκλησία της Ελλάδος για να μην κλείσουν και αυτά τα ιδρύματα;

Τι είναι αυτά τα κόλπα δηλαδή με τα παγκάρια και την γραφειοκρατία;

Μην βοηθάτε παρακαλώ πολύ αυτά μόνο αυτά που φαίνονται να βοηθάτε και να είστε εντάξει στις υποχρεώσεις σας και σε αυτά που δεν φαίνονται . Διότι και σε αυτά τα ιδρύματα ζουν άνθρωποι και δεν τους πετάμε έτσι στον δρόμο ούτε τους αφήνουμε έτσι εκτεθειμένους διότι το παγκάρι δεν έχει.

Να βρει το παγκάρι. Να βρει από την οικονομική βοήθεια του ΟΠΑΠ από την οικονομική βοήθεια της Ρωσικής εκκλησίας , από την οικονομική βοήθεια κάθε μήνα της Μονής Βατοπεδίου και από τόσους άλλους χορηγούς που έχει η εκκλησία της Ελλάδος. Δεν λέω είναι θεάρεστο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά να γίνεται σωστά. Τα χρήματα να μοιράζονται και σε αυτούς που η φύση τους έδωσε την ανάπτυξη του σώματος αλλά άφησε το μυαλό να βρίσκεται σε μικρότερη ηλικία.

Μήπως να ξανασκεφτείτε εκεί στην Εκκλησία της Ελλάδος την ταχτική του παγκαριού.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!