tromaktiko: Η διαγραμματική εικόνα στο ΧΑ δεν είναι και από τις πλέον αισιόδοξες

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Η διαγραμματική εικόνα στο ΧΑ δεν είναι και από τις πλέον αισιόδοξες



Οι εγχώριοι επενδυτές “πούλησαν” την είδηση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και σε συνδυασμό με την πίεση που εκδηλώθηκε στις ξένες αγορές την επομένη των...
αμερικανικών εκλογών οδήγησαν τις μετοχές χαμηλότερα επαναφέροντας την εικόνα ακραίων διακυμάνσεων στην εγχώρια αγορά. Η νευρικότητα ήταν εμφανής σε όλο το εύρος των μετοχών η οποία μάλιστα έφθασε στα όρια του “ξεπουλήματος” αφού στη συνεδρίαση της Πέμπτης σημειώθηκαν διψήφια ποσοστά απωλειών στους βασικούς τραπεζικούς τίτλους.

Το ζητούμενο για τη χρηματιστηριακή αγορά, πλέον, είναι η έκθεση της τρόικας από την οποία θα εξαρτηθεί η ταχύτητα και ο τρόπος εκταμίευσης της δόσης. Μια πρώτη γεύση αναμένεται να δοθεί τη Δευτέρα στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής όπου αναμένεται να υπάρξει ένα σχέδιο στο οποίο θα υπάρχουν αναφορές που θα προϊδεάσουν για το τελικό κείμενο.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού από την άλλη πλευρά, αν και θεωρείται δεδομένη, θα δώσει κάποια πολιτικά μηνύματα αναφορικά με το βαθμό συσπείρωσης των βουλευτών των κομμάτων που στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος αν και πέρασε το τεστ της ψηφοφορίας σημείωσε σοβαρές απώλειες στη δύναμή του επηρεάζοντας, ως εξέλιξη, ανάλογα την επενδυτική ψυχολογία. Το κλείσιμο της αγοράς οριακά χαμηλότερα από την περασμένη Παρασκευή (-0,03%) είναι περισσότερο αποτέλεσμα του συγκερασμού των ακραίων διακυμάνσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και λιγότερο η αποτύπωση μιας εικόνας σταθεροποίησης που εμπεδώθηκε προοδευτικά.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε εκ νέου να διασπάσει τη χρονοσειρά των 50 ημερών η οποία προσέφερε στήριξη όπως και στην προηγούμενη πτωτική κίνηση. Ο σχηματισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τους πλέον αισιόδοξους αν και ο Γενικός Δείκτης δεν έχει χάσει ακόμα την επαφή του με την περιοχή των 800 μονάδων και παραμένει μέσα στο κανάλι διακύμανσης που έρχεται από το τέλος Μαΐου.

Οι 780 μονάδες είναι το νέο βραχυπρόθεσμο επίπεδο στήριξης ενώ προς τα πάνω οι 850 μονάδες θα χρειαστούν αρκετή δουλειά (δομή, συμμετοχή και τζίρο) για να ξεπεραστούν. Το εν λόγω επίπεδο έχει φέτος δείξει μια σημαντική αντοχή παραμένοντας το βασικό οχυρό των πωλητών τόσο στην ανοδική κίνηση του Φεβρουαρίου όσο και στην πρόσφατη προσπάθεια υπέρβασης του Οκτωβρίου.

Γενικά για τη συνέχεια θα αναμέναμε τάσεις σταθεροποίησης οι οποίες εκφράζουν περισσότερο τη στάση αναμονής παρά τη συνέχεια της πτωτικής τάσης προς νέα τοπικά χαμηλά που θα έθεταν πλέον σε κίνδυνο ακόμα και τη μακροπρόθεσμη ανοδική τάση. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται με εντονότερο ρυθμό οι ανακοινώσεις από τα εγχώρια αποτελέσματα εννεαμήνου. Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις ξεκινούν με ΕΧΑΕ και Τιτάνα, την Τρίτη ακολουθεί η Frigoglass και την Τετάρτη η SandB.

express.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!