tromaktiko: Ανακοινώθηκε η δημιουργία ‘Δημοτικής Εφορίας’ Ακτίου-Βόνιτσας

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ανακοινώθηκε η δημιουργία ‘Δημοτικής Εφορίας’ Ακτίου-Βόνιτσας



Ανακοινώθηκε και επίσημα με την απόφαση του υπουργού οικονομικών κ. Στουρνάρα η δημιουργία γραφείου ...‘Δημοτικής Εφορίας’ στην Βόνιτσα, προκειμένου να διευκολύνονται οι

φορολογούμενοι μετά τη συγχώνευση των εφοριών. Προϋπόθεση για τη δημιουργία τους, όπως εξάλλου είχαμε γράψει είναι «να διατεθούν οι κατάλληλοι χώροι στέγασης αυτών και να αναληφθεί το πλήρες κόστος λειτουργίας τους από τους δήμους, πλην της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των ΔΟΥ που εργάζονται σε αυτά».

Η έναρξη λειτουργίας του προβλέπεται για τα μέσα Ιανουαρίου όπου θα είναι όλα έτοιμα και θα έχουν γίνει και οι ανάλογες λειτουργικές αλλαγές για την υποδοχή των υπαλλήλων.

Τι θα κάνουν τα ΚΕΦ;

Μεταξύ των υπηρεσιών προς τους πολίτες που θα προσφέρουν τα ΚΕΦ, είναι η παραλαβή δηλώσεων και διαβίβασή τους στην αρμόδια ΔΟΥ -στην περίπτωση μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής-, η χορήγηση εντύπων, η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, η παραλαβή δηλώσεων για φόρο κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία, η χορήγηση πιστοποιητικού για τη μεταβίβαση περιουσίας, για τον έλεγχο στοιχείων, η ενημέρωση των φορολογουμένων για υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους κτλ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!