tromaktiko: Η Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης στα γραφεία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης στα γραφεία της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ



Την Κινεζική Εθνική Επιτροπή Γήρανσης (CNCA) υποδέχθηκε στα γραφεία της η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, στα πλαίσια επίσκεψής της στη χώρα μας, με σκοπό την ενημέρωση και συνεργασία με Ελληνικές ...κυβερνητικές υπηρεσίες για τη γήρανση και με αρμόδιους φορείς, με αντικείμενο τις τρέχουσες κυβερνητικές πολιτικές για τη φροντίδα της οικογένειας ή για την κατ' οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων, καθώς και τη συζήτηση για τις επιπτώσεις της κρίσης στη γήρανση.

Την Κινεζική Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους κ. Zhu Yong (Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης), κ. Yu Jianwei (Διευθυντή του Εσωτερικού Γραφείου, Επιτροπή Εσωτερικών και Δικαστικών Υποθέσεων του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας), κ. Zhang Minwei (Διευθυντή, αντιπρόεδρο του Τμήματος Πολιτικής Έρευνας της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης), κ. Chen Yihua (Διευθυντή της Επαρχιακής Επιτροπής Γήρανσης του Hunan στην Κίνα), κα Zhang Junling (Διευθύντρια της Επαρχιακής Επιτροπής Γήρανσης του Dalian στην Κίνα), κα Zhang Xiaoya (Διερμηνέας, βοηθός, στο Διεθνές Τμήμα), υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Οργάνωσης κ. Γεράσιμος Κουρούκλης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιάννης Κουτίβας, η Ταμίας κα Κατερίνα Παπαϊωάννου, το μέλος του Δ.Σ. κα Αθανασία Σιαφλέκη και η Πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής κα Ιφιγένεια Μίγκα.

Η Κινεζική Αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης, και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας, τους οικονομικούς πόρους, τα προγράμματα και τις δράσεις της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν τα μέλη της Κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Γήρανσης για την Υπηρεσία Τηλεειδοποίησης (Κόκκινο Κουμπί), το Πρόγραμμα Εθελοντή Γείτονα, το Πρόγραμμα Αιμοδοσίας (Τράπεζα Αίματος για την 3η ηλικία), το Πρόγραμμα Silver Alert, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, και τα Επισιτιστικά προγράμματα της ΜΚΟ, ενώ κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνεργασίας, διαπιστώθηκε η σχεδόν παντελής απουσία κυβερνητικών πολιτικών «για τους περισσότερους ηλικιωμένους και όχι για μικρές ομάδες ηλικιωμένων». Πάνω στο θέμα αυτό, συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών.Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

----------------------------------------------------------------------

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ του κου Νικολάου Περούλη

Η περιπέτεια του κου Νικολάου Περούλη έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο κος Περούλης, ο οποίος εξαφανίσθηκε στις 6/11/2012 από την οικία του στα Πετράλωνα Αθηνών, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται πλέον κοντά στα οικεία του πρόσωπα. 

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος χάθηκε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2012 από την οικία του στα Πετράλωνα. Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, με τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε το SILVER ALERT. Η Κοινωνική Υπηρεσία της Οργάνωσης δέχθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, 07.11.12 κλήση από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για τον εντοπισμό του κ. Ν. Περούλη. Ο 64χρονος εντοπίσθηκε να περιφέρεται στην περιοχή. Η Κοινωνική Υπηρεσία ειδοποίησε τους συγγενείς του, προκειμένου να τον παραλάβουν. Ο κύριος Περούλης εντοπίσθηκε σώος και βρίσκεται πλέον κοντά στην οικογένειά του.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται. 

Σημαντικό ρόλο παίζει η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Και αυτό, γιατί η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται σε κίνδυνο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!