tromaktiko: Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind: Όλοι στη Γενική 48 ΩΡΗ Απεργία 6 & 7 Νοεμβρίου

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind: Όλοι στη Γενική 48 ΩΡΗ Απεργία 6 & 7 Νοεμβρίου



Η κατάσταση με την συγκυβέρνηση και την Τρόικα, με τις απανωτές επιθέσεις των εργοδοτών, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Δεν φτάνει που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι... δουλεύουν χωρίς καν να πληρώνονται. Δεν φτάνει που η ανεργία θερίζει. Τώρα ετοιμάζονται να ξηλώσουν:

§ Την Αποζημίωση των Απολύσεων, βάζοντας ανώτερο πλαφόν, όσα χρόνια κι αν έχουμε δουλέψει.

§ Την 5νθήμερη εργασία, απαιτώντας εργάσιμη εβδομάδα 6 ημερών.

§ Τις Μισθολογικές Ωριμάνσεις, απαιτώντας να καταργηθεί δια παντός κάθε δυνατότητα ακόμα και της πιο μηδαμινής αύξησης στους μισθούς.


Μας πετάνε στα μούτρα ότι πρέπει να δουλεύουμε 40 χρόνια, με μισθό 600 ή 800 ευρώ, με ωράρια του 19ου αιώνα - αν είμαστε και «τυχεροί». Και οι εργοδότες να μας πετάνε τζάμπα στον δρόμο, όποτε «περισσεύουμε»!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας ανεξαιρέτως. Γι’ αυτό πρέπει να συμμετάσχουμε στην απεργία. Να ενώσουμε την αγανάκτηση και την οργή μας με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, όλης της κοινωνίας να σωθεί απ’ αυτή την άθλια κατάσταση.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ. Αυτοί που υπόσχονταν «επαναδιαπραγμάτευση», ετοιμάζονται να σερβίρουν το πιο βάρβαρο πακέτο μέτρων, διαλύοντας οριστικά μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνικές υπηρεσίες, χαρατσώνοντας και τα τελευταία εισοδήματά μας. Οι ίδιοι που λήστεψαν τον ιδρώτα μας με την ασύλληπτη φοροδιαφυγή τους (βλ. λίστα Λαγκάρντ και ΣΔΟΕ), που πριν λίγες μέρες ξυλοφόρτωσαν και συνέλαβαν τους απλήρωτους εργάτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και έκαναν δουλικούς τεμενάδες στη Μέρκελ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ. Δεν πρέπει να περάσει το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων «δημοσιογράφων» στα ΜΜΕ. Αυτοί που έχουν διαλύσει και λεηλατήσει τα πάντα, μιλάνε για «αποσταθεροποίηση» και κάνουν δοκιμές χουντικής απαγόρευσης των κινητοποιήσεων! Με στόχο να ποινικοποιήσουν και να καταστείλουν όλο και πιο άγρια τους αγώνες μας, με τις συμμορίες των ΜΑΤ και Δίας.

Η κυβέρνηση αυτή, που ετοιμάζεται να μας βυθίσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, είναι επικίνδυνη, πρέπει να φύγει, να τη διώξουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πρέπει να πάμε παρακάτω από τις ξεκομμένες 24ωρες απεργίες, που εξαντλούν τις δυνάμεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο δουλειάς, τα συνδικάτα, σωματεία και ομοσπονδίες, να παλέψουμε για να κηρυχτεί παντού ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, μέχρι να παρθούν πίσω τα βάρβαρα μέτρα και να φύγει αυτή η κυβέρνησή κλεφτών και ψευτών. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος ώστε να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις, τη δική μας διέξοδο, προς όφελος των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Βασισμένοι στη δική μας οργάνωση, αγώνα, συντονισμό. Μαζί με τους εργαζόμενους σε Ισπανία, Πορτογαλία, όλη την Ευρώπη.

ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Στάση πληρωμών σε τοκογλύφους και τραπεζίτες. Λεφτά για Υγεία – Παιδεία – Κοινωνική Ασφάλιση – Θέσεις Εργασίας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Νόμος το δικαίωμά μας στη δουλειά και στη ζωή, όχι τα κέρδη και η σωτηρία των επιχειρηματιών.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Όχι στις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!