Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, θα αποτυπωθεί σε υπουργική απόφαση, ενώ, την αξιολόγηση για τη μετακίνηση του προσωπικού θα πραγματοποιήσει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και από το ΑΣΕΠ.
Όπως επισημάνθηκε από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια της κινητικότητας των υπαλλήλων θα προχωρήσει κανονικά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι το υπουργείο θα κάνει δεκτά στοιχεία που θα στείλουν διευθύνσεις προσωπικού φορέων και θα διευκολύνουν τη διαδικασία, παρότι η προθεσμία έχει εκπνεύσει.
Παράλληλα, στις αρχές του επόμενου χρόνου θα προκηρυχθούν, επιπλέον, περίπου 800 θέσεις, καθώς στο σύνολο των 2.000 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές της χώρας, περιλαμβάνονται και οι 700 επίορκοι, που τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν επιβεβαιώνουν ότι έχουν οριστεί τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι, οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Πάντως, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, εκτός απρόοπτου, αυτά της εντοπιότητας, της προτίμησης του υποψηφίου, της οικογενειακής κατάστασης, τα εκπαιδευτικά προσόντα και η προϋπηρεσία.
parapolitika.gr