tromaktiko: Στον Α. Τσίπρα το 74% των ψήφων

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Στον Α. Τσίπρα το 74% των ψήφων



Με τελικό νικητή τον Α. Τσίπρα, ο οποίος έλαβε 2096 ψήφους από τους 2897 σύνεδρους και με ικανοποιημένα τα στελέχη του Ρεύματος... για το ποσοστό του 25,71% των αντιπροσώπων, έληξαν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως έγινε γνωστό μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ψήφισαν συνολικά 2.897 αντιπρόσωποι από το σύνολο των 3.308 που ήταν εγγεγραμμένοι (ποσοστό 87,58%).

Με βάση τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι του «Ενιαίου Ψηφοδελτίου», (δυνάμεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, την ΚΟΕ, την ΑΝΑΣΑ, την ΑΚΟΑ, τη Ροζα, το ΔΗΚΚΙ και φυσικά τις πλειοψηφούσες τάσεις του ΣΥΝ Αριστερή Ενότητα και Πλατφόρμα 2010) συγκέντρωσαν το 74,29% των αντιπροσώπων και καταλαμβάνουν 168 θέσεις στο νέο Κεντρικό Όργανο.

Στην αντίπερα όχθη η «Αριστερή Πλατφόρμα», (Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα, Κόκκινο, Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς), έλαβε 25,71% και καταλαμβάνουν 58 από τις συνολικά 226 εκλόγιμες θέσεις στο νέο όργανο.

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσει κανείς είναι η ικανοποίηση των στελεχών του Αριστερού ρεύματος κυρίως διότι, όπως λένε, το ποσοστό που απέσπασαν, «επετεύχθη μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα επιθέσεων εκ μέρους πολλών της πλειοψηφίας για διχαστική και διασπαστική πολιτική».

Ικανοποίηση εκφράζεται και για τις τροπολογίες για το ευρώ και το χρέος η οποίες για να απορριφθούν χρειάστηκαν δυο ψηφοφορίες, κάτι που δείχνει ότι οι απόψεις του Ρεύματος μπορούν να περνούν σε ευρύτερα ακροατήρια. Σε κάθε περίπτωση, λένε, στο ρεύμα το ποσοστό που λάβαμε μας δίνει τη δύναμη να προασπίσουμε «την αριστερή πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε φαινόμενα σταδιακής διολίσθησης σε άλλες απόψεις». Λάθος θεωρούν στο ρεύμα και την απόφαση του Α. Τσίπρα συμμετέχει στην ψηφοφορία και να μη δεχθεί την εκλογή του από τους λεγόμενους "αριστίνδην".

Απ’ την πλευρά η πλειοψηφία, παρότι θα ήθελε ο νέος πολιτικός φορέας να ξεκινήσει μέσα σε κλίμα πανηγυρικό χωρίς μειοψηφίες, πλειοψηφίες και διαφωνίες, σημειώνει ότι η αποδοχή του κ. Τσίπρα είναι αδιαμφισβήτητη και ότι από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ενιαίος πολιτικός φορέας, θα πορευτεί με συνέπεια σε όσα έχει κατά καιρούς υποσχεθεί στον κόσμο.

Η καταγραφή των ονομάτων των μελών του νέου συντονιστικού οργάνου, μπορεί να τροποποιηθεί, αφού επί των αποτελεσμάτων δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής η ποσόστωση που αφορά τους υποψηφίους από την περιφέρεια και το εξωτερικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!