tromaktiko: Οι ρυθμίσεις του φορολογικού για τα ΙΧ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οι ρυθμίσεις του φορολογικού για τα ΙΧ



Αμετάβλητα θα παραμείνουν τα τεκμήρια διαβίωσης σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Παρά τις εκτιμήσεις για σημαντικές μειώσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Ημερησία"... τελικά παρέμειναν αμετάβλητα, καθώς η τρόικα τα έχει συνδυάσει με τη φοροδιαφυγή.
Σε άλλες ρυθμίσεις, προβλέπεται η απόσυρση παλαιών ΙΧ μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ θα αποσύρονται ΙΧ με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2000. Προϋπόθεση θα είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγουμένων ετών.
Τέλος, σημαντικές αλλαγές έρχονται και στον φόρο πολυτελείας που επιβάλλεται στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ, καθώς στο νομοσχέδιο αναφέρεται οι ισχύοντες κλίμακες αντικαθίστανται από εκείνες που επιβάλλονται στα καινούρια και θα ανέρχεται σε 10% για οχήματα με αξία από 20.000-22.000 ευρώ, σε 30% για ΙΧ με αξία από 22.001-28.000 ευρώ και σε 40% για οχήματα με αξία άνω των 28.001 ευρώ, με τη διαφορά όμως πως η φορολογητέα αξία του οχήματος θα είναι μειωμένη ανάλογα με τη παλαιότητά του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!