Απίστευτο και όμως αληθινό. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών –Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και κατόπιν άρσης του φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου της...υπαλλήλου και του συζύγου της, συντάχθηκε η σχετική έκθεση ελέγχου περιουσιακής κατάστασης της εν λόγω δικαστικής υπαλλήλου, η οποία γνωστοποιήθηκε, στις 7/11/2011, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι υπάρχουν 30 τραπεζικοί λογαριασμοί με ύψος καταθέσεων 7.965.236,44 ευρώ!!!
Επειδή πραγματικά είναι αδύνατο με τον μισθό του δικαστικού υπαλλήλου, να σωρευθούν τραπεζικές καταθέσεις αυτού του ύψους. Ταυτόχρονα όπως λέγουν πρόσωπα τα οποία κινούνται στον δικαστικό χώρο, οι αρμοδιότητες των δικαστικών υπαλλήλων των Διοικητικών Πρωτοδικείων δεν είναι τέτοιες, ώστε να δικαιολογείται η ύπαρξη τραπεζικών λογαριασμών τέτοιου ύψους, ακόμη και για μη σύννομη ή παράτυπη άσκηση αποκλειστικά δικών τους καθηκόντων.
Αυτά τα απλά και λογικά ερωτήματα των φορολογούμενων πολιτών, μετέφερα στη Βουλή προς τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, μα προπαντός, να παρέμβουν για να σταματήσουν τον σκανδαλισμό και το κουκούλωμα, μιας δύσοσμης υπόθεσης.
Συγκεκριμένα έθεσα τα εξής ερωτήματα, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου:
1. Εάν για το παραπάνω θέμα έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Οικονομικός Εισαγγελέας, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Αν όχι, για ποιο λόγο; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα και ζητούσα να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.
2. Εάν διεξάγεται έρευνα για το ποιοι έχουν καταθέσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης υπαλλήλου τα επιμέρους ποσά, ώστε να συγκεντρωθεί κατάθεση συνολικού ύψους 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Εάν έχουν εντοπιστεί τέτοια πρόσωπα; Εάν εκλήθησαν αυτά να καταθέσουν ενώπιον των δικαστικών και οικονομικών αρχών, εάν απεκαλύφθη το κίνητρό τους καθώς και εάν είχαν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις;
- Να κατατεθεί κατάσταση που εμφανίζει το ονοματεπώνυμο αυτών, η επαγγελματική τους ιδιότητα την δικαστική δίωξη – εκκρεμότητα καθώς και κάθε καταδικαστική απόφαση. Επίσης να εμφανίζει το ποσόν που κατέθεσε ο καθένας εξ αυτών την πηγή και τον λόγο της κατάθεσης, καθώς και εάν έχουν αναλάβει κρατικές εργολαβίες ή υπηρεσίες;
3. Εάν διεξάγεται έρευνα, αναφορικά με το ρόλο της συγκεκριμένης υπαλλήλου στο παραπάνω δικαστήριο, καθώς και τη διασύνδεσή της με πρόσωπα, που υπηρετούσαν ή εξακολουθούν να υπηρετούν σ’ αυτό.
Αν όχι, γιατί; Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έρευνα, αν έχει ολοκληρωθεί, να κατατεθεί η ΕΔΕ και το αποτέλεσμα αυτής.
4. Εάν έχει διεξαχθεί έρευνα των χρεωστικών και πιστωτικών εγγραφών των παραπάνω λογαριασμών και εάν προκύπτει διασύνδεσή τους, με τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων προσώπων, εντός και εκτός του εργασιακού της χώρου εάν ναι να κατατεθεί το πόρισμα.
5. Εάν έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικές καταθέσεις της υπαλλήλου αυτής και εάν ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να γίνει σχετικός καταλογισμός.
6. Σε ποια τμήματα του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έχει υπηρετήσει κατά τα τελευταία 17 χρόνια η παραπάνω υπάλληλος και πιο το αντικείμενο των τμημάτων αυτών, να αναφερθούν τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα υπηρεσίας σε κάθε τμήμα.
Δεν πίστευα πως σε μία εποχή που η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων πολιτών θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας, ότι ο κ. Αντ. Σαμαράς θα έκλεινε τα μάτια του μπροστά σ’ αυτή την κραχτή περίπτωση θα προτιμούσε την ύποπτη σιγή και δεν θα καλούσε τους Υπουργούς του να δώσουν άμεσες εξηγήσεις, για την ανεξήγητη κωλυσιεργία του Υπ. Οικονομικών και την περίεργη διαχείριση από την μεριά του Υπ. Δικαιοσύνης.
Ας επαναλάβω ότι την περίπτωση της Δικαστικής Υπαλλήλου του Δ. Πρωτοδικείου Αθηνών εντόπισαν στελέχη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η οποία, με απόφαση του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου, τέθηκε εκτός υπηρεσίας, αφού διαπιστώθηκε, ότι τηρούσε 30 τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις 7,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δικαστική αυτή υπάλληλος - απαντά ο κ. Ρουπακιώτης - ότι εκδιώχθηκε από την υπηρεσία, διότι διέπραξε τα πειθαρχικά παραπτώματα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας»!!!
Αλήθεια δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Ρουπακιώτης ότι η απόδοση κατηγορίας και η θέση εκτός υπηρεσίας αποκλειστικά για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής εντός και εκτός υπηρεσίας» όπως και η αντίστοιχη απόδοση ποινικής κατηγορίας, για απλή μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες, δεν προδίδει πρόθεση ενδελεχούς έρευνας, για το εάν η υπόθεση αυτή μπορεί να έχει και άλλα ποιο σοβαρά παρακλάδια.
Και όμως όχι και για τούτο η απάντηση που δόθηκε είναι προκλητική και προσβλητική της νοημοσύνης του έχοντος κοινή λογική Έλληνα φορολογούμενου και χειμαζόμενου πολίτη.
Αρκεί να παραθέσω mota-mo την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Υπουργού Οικονομικών και ας κρίνει κάθε καλόπιστος πολίτης και καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του, για τη κενόλογη ρητορεία τους, περί της καταπολέμησης της διαφθοράς και της δήθεν σκληρής μάχης που δίδουν για τη πάταξη δημιουργίας της κυκλοφορίας του μαύρου χρήματος και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
Αποθαυμάστε λοιπόν την απάντηση του Ιωαν. Στουρνάρα:
« Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του…, διενεργεί ελέγχους ως προς την ακριβή απόδοση των αναλογούντων φόρων, στοχεύοντας στην πάταξη της φοροδιαφυγής, την αποκάλυψη και την καταπολέμηση εστιών οικονομικού εγκλήματος με στόχο την γενικότερη προστασία του δημόσιου συμφέροντος κλπ, κλπ, κλπ.
Και μετά από όλες αυτές τις πολιτικάντικες περικοκλάδες και τις γαρνιτούρες που επαναλαμβάνουν οι παλιοί «Σημιτοφύλακες» εκσυγχρονιστές – φίλοι του Ι. Παπαντωνίου κ.α. μετά από ένα χρόνο που έγινε άρση του φορολογικού, τραπεζικού και χρηματιστηριακού απορρήτου της υπαλλήλου και του συζύγου της (07-11-2011), απαντά το εξής εκκωφαντικό: «Σε αυτό το πλαίσιο και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, το ΣΔΟΕ διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διακριβωθεί η αιτία των καταθέσεων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της συγκεκριμένης δικαστικής υπαλλήλου, του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, συνολικού ύψους 7.965.236,44 ευρώ και αν τα χρηματικά ποσά που έχουν κατατεθεί σχετίζονται με την υπαλληλική και υπηρεσιακή ιδιότητα της. Επίσης, συνεχίζει, ο κ. Ι. Στουρνάρας ερευνάται η συμμετοχή της σε ανώνυμη εταιρία και η σχέση αυτής και του συζύγου της με τους εκδότες και τους οπισθογράφους συγκεκριμένων επιταγών.
Η ως άνω προκαταρκτική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα.»!!!
Ένα χρόνο μετά και δεν έχουν προκάνει στο Υπουργείο Οικονομικών να ελέγξουν τα extre και να κάνουν διασταυρώσεις…
Ποιών είναι οι επιταγές κ. Στουρνάρα που δεν καταθέσατε στην Εθνική Αντιπροσωπεία, τα χρεωστικά και πιστωτικά έγγραφα των λογαριασμών, όπως είχατε υποχρέωση από τον κανονισμό της Βουλής;
Ποιους παράγοντες βλέπετε να έχουν διασυνδέσει με τους 30 τραπεζικούς λογαριασμούς; Δώστε σήμερα τα ονόματα… στην Εθνική αντιπροσωπεία και προχωρήστε άμεσα μέσω επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχετικό καταλογισμό. Δεσμεύσετε τώρα τις τραπεζικές καταθέσεις… ένα χρόνο τι περιμένετε να αναληφθούν και να κάνουν φτερά προς τις Ελβετικές Τράπεζες;
Ποιος τις εμποδίζει; Μήπως εκείνοι που έχουν κάνει τις καταθέσεις;
Επιτέλους τι κάνει η Αρχή για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ένα χρόνο τώρα;
Και τέλος αξίζει να διαβάστε απόσπασμα της απαντήσεως του κ. Α. Ρουπακιώτη «που οι Τροικανοί τον πατάνε στο λαιμό» όπως δήλωσε στον ΑΝΤ-1, αλλά εκείνος παρότι «δεν είναι κολλημένος στην καρέκλα» υπογράφει ότι του δίνουνε και δεν παραιτείται.Γιατί; Νοιώθει πως έτσι κάνει αντίσταση εναντίον εκείνων που γράφουν τους νόμους που εκείνος υπογράφει και εισηγείται…;
ΔΗΜΑΡ σε κατάντησαν ΡΗΜΑΔ.
Το ερώτημα έλεγε «καλά με 7 εκ. και 30 λογαριασμούς, μπορεί να διώκεται για το πειθαρχικό παράπτωμα της «αναξιοπρεπούς και ανάξιας διαγωγής» και για απλή «μη υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες».
Αντιγράφω… «Ο Υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφο του προς το Πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου παρήγγειλε την πειθαρχική δίωξη. Στη συνέχεια η αρμόδια δικαστής υιοθετώντας τα συμπεράσματα του ΣΕΕΔΔ, αλλά και τα αναφερόμενα στην ως άνω παραγγελία άσκησε πειθαρχική αγωγή, διότι κρίθηκε ότι η υπάλληλος υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για δικαστική υπάλληλο διαγωγής που επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης».
Έτσι σαν να μην έχει ακούσει τίποτα για όσα διαθρυλούνται και χωρίς καμία συστολή, αυτοκριτική ή ενόχληση συνεχίζει πάλι ο κ. Ρουπακιώτης να είναι το απολύτως φυσιολογικό, μας πληροφορεί ότι «η εν λόγω πολυεκατομμυριούχος υπάλληλος από το 1980 που διορίσθηκε, μέχρι την επιβολή της πειθαρχικής ποινής, υπηρέτησε στην Γραμματεία του ίδιου Δικαστηρίου».
Τέλος, ο συμπαθής Υπουργός Δικαιοσύνης βάζει και το κερασάκι, «κατά της απόφασης επιβολής της οριστικής παύσης ασκήθηκε από έφεση.
Δεδομένης της υφιστάμενης εκκρεμοδικίας της ασκηθείσας έφεσης, δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούν στην πειθαρχική δίκη»...
Οι υπουργοί, το κράτος ΟΠΕΡΕΤΑ και οι υπηρετούντες αυτό, σκέφτονται ως εντολείς όχι της κοινωνίας που τους τοποθέτησε στη θέση που βρίσκονται, αλλά ως προσωπικό μιας νομενκλατούρας που επιχειρεί να προασπίσει τα συμφέροντα της, καλώντας εμάς να πληρώσουμε, όπως ακριβώς περιγράφεται στην λαϊκή ρήση «άλλος… κι άλλος πληρώνει».