tromaktiko: Με μία "τεράστια συγνώμη" περιέγραψε το πώς έσφαξε τη γιαγιά του

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Με μία "τεράστια συγνώμη" περιέγραψε το πώς έσφαξε τη γιαγιά του



Μία "τεράστια συγνώμη" από την ίδια τη γιαγιά του αλλά και τους συγγενείς του ζήτησε ο 26χρονος εγγονός... της Μαρίας Λεφάκη, ξεκινώντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου την απολογία του για την δολοφονία της τον Δεκέμβριο του 2011.

Ο νεαρός υποστήριξε ότι στην αποτρόπαιη πράξη τον οδήγησαν τα ψυχικά προβλήματα που είχε την εποχή εκείνη. "Ήμουν ψυχικά άρρωστος. Άκουγα φωνές και νόμιζα ότι με παρακολουθούσαν" είπε χαρακτηριστικά και ισχυρίστηκε ότι πίστευε ακράδαντα πως η γιαγιά του του έκανε μάγια, προκειμένου να τον χωρίσει από την κοπέλα του.

Ο ίδιος είπε ότι σήμερα, ένα χρόνο μετά την δολοφονία και χάρη στη φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε στο ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού είναι πολύ καλύτερα ενώ σε ερώτηση της εισαγγελέως αν έχει καταλάβει τι έκανε απάντησε: "Αν το έχω καταλάβει ...; Κάθε μέρα το μετανιώνω 500 φορές"

Ο 26χρονος παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πάει να μείνει στο σπίτι της γιαγιάς, λέγοντας ότι ήταν πολύ πιο κοντά στο ΤΕΙ όπου φοιτούσε από το πατρικό του σπίτι και ότι ήταν δική του απόφαση, για την οποία χάρηκε και η γιαγιά του, με την οποία προηγουμένως δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις.

Κάποια στιγμή όμως και αφού είχε αρχίσει να κάνει χρήση χασίς, απέκτησε εμμονές, όπως ότι η γιαγιά του ήθελε να τον βλάψει, τις οποίες εκμυστηρεύτηκε στον 23χρονο φίλο (και συγκατηγορούμενο του) όχι όμως και στους γονείς του.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εμμονές αυτές εντάθηκαν όταν η άτυχη γυναίκα άρχισε να του λέει ιστορίες για την δική της γιαγιά και τα μάγια που έκανε, την εποχή που ο ίδιος άρχισε να αισθάνεται ενοχλήσεις σε νεφρά και ώμους.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν τη μοιραία ημέρα ο 26χρονος είπε ότι βρισκόταν από νωρίς το πρωί με τον 23χρονο φίλο του, αλλά κάποια στιγμή τον άφησε για να αγοράσει χασίς από τον 26χρονο ο οποίος κατηγορείται ότι τους προμήθευσε τα ναρκωτικά.

Στη συνέχεια πήρε το φίλο του και πήγαν στην περιοχή του Τομπρούκ, όπου έκαναν χρήση χασίς για να επιστρέψουν στο σπίτι του αργά το βράδυ. Ο 23χρονος ανέβηκε πάνω και ο ίδιος έμεινε στη γιαγιά που του έβαλε φαγητό να φάει. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τον σέρβιρε συκωτάκι, το οποίο είχε φάει και την προηγούμενη ημέρα και του είχε προκαλέσει ενοχλήσεις. Η ηλικιωμένη- πάντα κατά την απολογία του εγγονού της- τον ρώτησε αν θα κοιμηθεί εκεί για να του ετοιμάσει το κρεβάτι και εκείνος αποκρίθηκε θετικά.

Η γυναίκα πήγε στο διπλανό δωμάτιο και εκείνος είδε το μαχαίρι ..."Δεν ξέρω τι με έπιασε. Μια δύναμη με έκανε να το κάνω αυτό. Δεν ήμουν εγώ", ξεκίνησε ο κατηγορούμενος να περιγράφει τη σκηνή της δολοφονίας και συνέχισε: " Είχα στο μυαλό μου ότι θέλει να μου κάνει κακό , να μου κάνει μάγια. Πήρα το μαχαίρι και πήγα μέσα. Είχε γυρισμένη την πλάτη της. Τη χτύπησα, εκείνη γύρισε, έβγαλε μία κραυγή και προσπάθησε να αντιδράσει. Με γρατσούνισε και μου προκάλεσε δύο νυχιές στο χέρι εγώ όμως συνέχισα...Μετά την πρώτη μαχαιριά δεν ήξερα τι έκανα.."

Σύμφωνα με τον ίδιο, τη χτυπούσε με το μαχαίρι για περίπου 2-3 λεπτά αποφασισμένος να τη σκοτώσει αφού ένοιωθε ένα μίσος απέναντι της.

Στη συνέχεια ανέβηκε πάνω είπε στο φίλο του ότι σκότωσε τη γιαγιά του. Εκείνος χλώμιασε , κατέβηκε κάτω την είδε νεκρή και έφυγε από το σπίτι. "Τότε- είπε- έπαθα σοκ. Φοβήθηκα ότι θα μπω φυλακή. Πήρα την τσάντα της, μπήκα στο αυτοκίνητο και άρχισα να γυρίζω άσκοπα.

Πέταξα την τσάντα και επέστρεψε στο σπίτι, όπου κατά τις 3.00 τα ξημερώματα πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου και του είπα: Σφάξανε τη γιαγιά. Εκείνος μου απάντησε: Παναγιώτη είσαι σύγουρος ότι τη σφάξανε; Μήπως το έκανες εσύ; "

Στην απολογία του υποστήριξε ακόμα ότι έβαλε φωτιά σε ένα σεντόνι για να σβήσει τα ίχνη και επίσης ότι προσπάθησε να κάψει το κλειδί της πόρτας, ενώ τράβηξε και το εσώρουχο της γυναίκας για να φανεί ότι είχε βιαστεί. Κατά τον νεαρό κατηγορούμενο, οι κινήσεις του αυτές ήταν αποτέλεσμα του φόβου που αισθανόταν ότι αν συλλαμβανόταν θα έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς.
cretalive.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!