tromaktiko: Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες



Υπερψηφίστηκε τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες, το οποίο ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο δύο σχετικές κοινοτικές Οδηγίες...

Στη διάρκεια της συζήτησης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε ότι το νομοσχέδιο διευκολύνει τις χαμηλής χρηματιστηριακής αξίας εταιρείες να αντλήσουν κεφάλαια από το επενδυτικό κοινό και αυξάνει την ασφάλεια δικαίου.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, υπογράμμισε το στοιχείο της προστασίας των επενδυτών από τις «αυθαιρεσίες της αγοράς τύπου Leman Brothers».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, με εισηγητή τον Στέφανο Σαμοΐλη, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο παρέχει «απεριόριστες δυνατότητες φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών εταιρειών» καθώς δίνει το δικαίωμα σε ελληνικές εταιρείες επένδυσης κινητών αξιών να μεταφέρουν την έδρα τους σε χώρες με μικρότερη φορολογία.
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη, εξέφρασε εκ νέου επιφυλάξεις για το άρθρο 164 που αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων (και το οποίο αναμένεται να εξεταστεί στη σημερινή επί των άρθρων συζήτηση) και δήλωσε πως αναμένει πρόσθετες διευκρινίσεις εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!