tromaktiko: Να παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας ζητεί ο κ. Λουράντος

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Να παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας ζητεί ο κ. Λουράντος



Την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού, Ανδ. Λυκουρέντζου, ζήτησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Λουράντος, στη ...διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας φαρμακοποιών έξω από το υπουργείο Υγείας, με αιχμή την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.«Καλούμε τον υπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάει σπίτι του», ανέφερε ο κ. Λουράντος και έκανε λόγο για «άθλια πολιτική που πηγάζει από μνημονιακές καταστάσεις».

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν το υπουργείο προχωρήσει στην απελευθέρωση του ωραρίου, τότε την επόμενη ημέρα ο ΦΣΑ θα ανακαλέσει «όλες τις διημερεύσεις και όλες τις διανυκτερεύσεις» καθώς όπως είπε, δεν θα έχει λόγο τότε να ανοίγει υποχρεωτικά φαρμακεία όταν ο καθένας θα ανοίγει όποτε θέλει.

Ο κ. Λουράντος χαρακτήρισε «παραλήρημα ανακριβειών» το κείμενο που παρουσίασε χθες η ηγεσία του υπουργείου, επισημαίνοντας πως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν πληρωθεί ούτε τα χρέη του 2011 ούτε του 2012 από τα ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία μετά από ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ. των συλλόγων τους.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!