tromaktiko: Νεκροί έξι φερόμενοι ως μαχητές της αλ Κάιντα

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Νεκροί έξι φερόμενοι ως μαχητές της αλ Κάιντα



Έξι άνθρωποι που φέρονταν να ανήκουν στη αλ Κάιντα, περιλαμβανομένου ενός Ιορδανού, σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο... επιθέσεις μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στην Υεμένη, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην Αλ Μανασέχ, στην επαρχία Μπάιντα, 170 χλμ. νοτιοανατολικά της Σανάα, όπου ένα αεροσκάφος «έπληξε ένα όχημα, σκοτώνοντας έναν Υεμενίτη κι έναν Ιορδανό, δύο μέλη της αλ Κάιντα», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τρεις ακόμα φερόμενοι ως μαχητές της αλ Κάιντα που βρίσκονταν μέσα στο όχημα τραυματίστηκαν σε αυτήν την επίθεση, είπαν πηγές των φυλών.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, που ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι ο Υεμενίτης ο οποίος έχασε τη ζωή του ήταν ο Αμπντάλα Χουσέιν αλ Ουάελι, ένα μέλος της αλ Κάιντα που αναζητούσαν οι αρχές μετά την απόδρασή του από μια φυλακή στη Σανάα πριν από δύο χρόνια.

Τέσσερις ακόμα άνθρωποι που φέρονται να ήταν μέλη της αλ Κάιντα έχασαν τη ζωή τους κι ένας ακόμα τραυματίστηκε από τρεις πυραύλους που εκτοξεύθηκαν με στόχο τρεις μοτοσικλέτες στις οποίες επέβαιναν στην πόλη Σεχρ, στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ, είπε τοπικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτό, που επίσης μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, οι τρεις πύραυλοι εκτοξεύτηκαν «από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο» αεροσκάφος και η επίθεση έγινε στο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται ανατολικά από την Μουκάλα, την πρωτεύουσα της Χαντραμούτ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!