tromaktiko: Εθελουσία έξοδο εργαζομένων της δρομολογεί η Λαϊκή Τράπεζα

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Εθελουσία έξοδο εργαζομένων της δρομολογεί η Λαϊκή Τράπεζα



Σχέδιο εθελουσίας εξόδου για τους τρεις χιλιάδες υπαλλήλους της στην Ελλάδα ανακοίνωσε, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Λαϊκή Τράπεζα, προσφέροντας...
μέχρι 120 χιλ. ευρώ σε όσους θέλουν να αποχωρήσουν πρόωρα από την εργασία τους.

Το σχέδιο αποβλέπει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της Λαϊκής και σχετίζεται με την αναδιοργάνωση της τράπεζας στην Ελλάδα, όπου συρρικνώνεται με ραγδαίο ρυθμό το δίκτυο καταστημάτων και η ευρύτερη παρουσία της.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοινώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και η διοίκηση του οργανισμού δίνει διορία τριών βδομάδων στους υπαλλήλους να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην τράπεζα ή θα αποχωρήσουν.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 45ο έτος ηλικίας θα λάβουν 0,4 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας.

Από το 45ο μέχρι το 55ο έτος θα πληρωθεί ένας μισθός για κάθε έτος υπηρεσίας και για πιο μεγάλες ηλικίες θα προσφέρεται 1,25 μισθός.

Θα δίνονται επιπλέον 8 χιλ. ευρώ για κάθε παιδί των δικαιούχων κάτω των 22 και 10 χιλ. για κάθε υπάλληλο άνω των 45, με πέντε τουλάχιστον έτη υπηρεσίας.

Η ασφάλιση που προσφέρει η Λαϊκή θα επεκταθεί μέχρι ένα έτος μετά την αποχώρηση και οι ευνοϊκοί όροι των δανείων θα ισχύουν για άλλα δύο χρόνια.

Αντίστοιχο σχέδιο πρόσφερε στους 2,5 χιλ. υπαλλήλους της η Λαϊκή και στην Κύπρο με αποτέλεσμα την πρόωρη αφυπηρέτηση εκατό περίπου υπαλλήλων.

Η Λαϊκή έλαβε τον Ιούνιο κεφαλαιακή ένεση 1,8 δισ. από το κράτος και ετοίμασε σχέδιο αναδιάρθρωσης που προνοεί, μεταξύ άλλων, για τη μείωση του προσωπικού της μέχρι το 2016.

Την Παρασκευή ο όμιλος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 13 Φεβρουαρίου για συνέχιση των εργασιών του, καθώς οι κεφαλαιακές απώλειες συνεχίζονται λόγω των επισφαλειών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το εννιάμηνο του 2012 η Λαϊκή είχε ζημίες 1,7 δισ. ευρώ λόγω των αυξημένων επισφαλειών και της διαγραφής υπεραξίας.

Ο όμιλος προχώρησε πριν λίγους μήνες σε περικοπές μισθών στην Κύπρο κοντά στο 12,5%, βάσει του διατάγματος στήριξης από το κυπριακό κράτος.

Με βάση το διάταγμα το μισθολόγιο του ομίλου θα πρέπει να μειωθεί κατά «πρόσθετο τουλάχιστον 8% το 2013».

express.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!