"Οι απόψεις του κόσμου θα καταγραφούν ώστε, στη συνέχεια, να αναδειχτεί η γαστρονομική 'ταυτότητα' της πόλης που είναι ήδη γνωστή για την πλούσια ποικιλία και παράδοσή της" τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας. Παράλληλα, όπως αναφέρει, θα συνεχιστούν δράσεις που ξεκίνησαν από το δήμο, όπως τα εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής στα σχολεία, τα γεύματα των δέκα ευρώ σε εστιατόρια της πόλης, ο "χάρτης των γεύσεων" και άλλες εκδηλώσεις γαστρονομίας.
Απώτερος στόχος του δήμου είναι η παρουσίαση του νέου γαστρονομικού οδηγού της Θεσσαλονίκης που θα συνδέεται με την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, θα περιλαμβάνει και τουριστικές διαδρομές διάρκειας μικρότερης της μίας ώρας, ώστε να τονωθεί η κίνηση των επισκεπτών.