tromaktiko: Δωρεάν γάλα και φρούτα στους μαθητές

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Δωρεάν γάλα και φρούτα στους μαθητές



Τη συμμόρφωση της Ελλάδας με την ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις μέσω της ένταξης της χώρας σε σχετικό κοινοτικό πρόγραμμα ανακοίνωσε... στο κοινοβούλιο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η πρωτοβουλία ήρθε ως απάντηση σε επερώτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που αφορούσε τη συνολική εικόνα της Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί από το Μνημόνιο. Ως γνώστης των καταγεγραμμένων περιπτώσεων υποσιτισμού μαθητών, ο υπουργός είπε ότι το φαινόμενο θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς έχει πολλές κοινωνικές παραμέτρους, και τόνισε ότι από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία της χώρας.

«Πέραν του γεγονότος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος, «ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα».
iapopsi.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!