tromaktiko: Αύξηση της φτώχειας στη Γερμανία

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση της φτώχειας στη Γερμανία



Ο αριθμός των εργαζομένων στη Γερμανία που αμείβεται με χαμηλό εισόδημα αυξάνεται, παρά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η χώρα ως μεγάλη οικονομική δύναμη, ανακοίνωσε...
η Εθνική Διάσκεψη για την Φτώχεια, ένας συνασπισμός φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνδικάτων.

Ειδικότερα, σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους αμείβεται χαμηλά, με περίπου 9,50 ευρώ την ώρα, στη δυτική Γερμανία και 7 ευρώ σε ανατολικά κρατίδια ενώ περίπου 1,4 εκατ. άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 5 ευρώ την ώρα.

Σύμφωνα με τη Διάσκεψη, το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ του 14 και του 16% επί χρόνια την ίδια ώρα που οι τάξεις των «εργαζόμενων φτωχών» αυξάνονται.

Ο συνασπισμός κατηγόρησε την κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ ότι παραμελεί τους φτωχούς της Γερμανίας και ζήτησε έναν εθνικό κατώτατο μισθό και περισσότερη κρατική βοήθεια για την κοινωνική στέγαση.

Τα επιδόματα των ανέργων, σύμφωνα με τη Διάσκεψη, θα πρέπει να αυξηθούν από τα 374 ευρώ μηνιαίως που είναι τώρα για τους ανύπανδρους σε περίπου 420 ευρώ, προτείνοντας επίσης επιπλέον βοήθεια για τις οικογένειες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, όπως η χορήγηση δωρεάν γευμάτων στα σχολεία.

Περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 9,3% του πληθυσμού εξαρτάται τώρα από τα κρατικά επιδόματα για την επιβίωσή του.

Βάσει των στατιστικών δεδομένων της Γερμανίας, ένας πολίτης θεωρείται φτωχός αν η αμοιβή του είναι χαμηλότερη από το 60% του μέσου μισθού σε πανεθνικό επίπεδο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!