Οι ερευνητές από το East Anglia University κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και μόνο η αντικατάσταση των υψηλών σε λιπαρά τροφίμων με τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά συμβάλει στην απώλεια βάρους κατά περίπου 1,5 κιλό. Επίσης η μείωση της πρόσληψης λίπους φάνηκε ότι οδηγεί σε μείωση της πίεσης του αίματος και στην βελτίωση των τιμών της χοληστερίνης.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επίσημες διατροφικές συστάσεις με δεδομένο ότι η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας όπως τα καρδιαγγειακά και ο καρκίνος.
Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση 33 σχετικών ερευνών από τη Βόρειο Αμερική, την Ευρώπη και την Νέα Ζηλανδία σε σύνολο 73.500 ατόμων (ανδρών, γυναικών και παιδιών). Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal.
e-diet.gr