tromaktiko: Πύργος: Τους ήρθε η οροφή στο κεφάλι! - Κατέρρευσε τμήμα του σοβά σε χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πύργος: Τους ήρθε η οροφή στο κεφάλι! - Κατέρρευσε τμήμα του σοβά σε χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου



Τραυματισμένες βγήκαν από την χθεσινή καταμέτρηση των τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Πύργου δυο γυναίκες...
δημοτικοί υπάλληλοι, που έχουν αναλάβει δράση

από την αρχή της λειτουργίας του. Αργά το μεσημέρι χθες συνέχιζαν να τοποθετούν και να καταγράφουν τα τρόφιμα που υπήρχαν διαθέσιμα στο ένα δωμάτιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου που στεγάζεται στο κτήριο των διοικητικών υπηρεσιών του παλιού Νοσοκομείου στον Πύργο. Στο διπλανό δωμάτιο μια ακόμη συνάδελφός τους την ίδια ώρα ήταν απασχολημένη με την επίδοση ρουχισμού σε μια συμπολίτισσα.

Το κακό τις βρήκε παντελώς απροετοίμαστες και το σοκ που υπέστησαν μεγάλο. Και οι δυο δέχθηκαν ένα τεράστιο τμήμα σοβά, που αποκολλήθηκε από την οροφή του κτηρίου και τις κτύπησε στο κεφάλι και τους ώμους ! Έντρομες και ζαλισμένες δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι τους είχε συμβεί!

Δεν σκέφτηκαν ούτε καν να ενημερώσουν κανέναν, όταν αποχώρησαν πεζές, φροντίζοντας μόνον να κλειδώσουν το κτήριο. Λίγο αργότερα οι δυο παθούσες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Πύργου, καθώς ήδη είχαν εμφανίσει εξογκώματα στο κεφάλι, μώλωπες στην πλάτη και μουδιάσματα στα άνω άκρα.

Εκεί τις συναντήσαμε την ώρα που οι γιατροί τις εξέταζαν για να αποκλείσουν πιθανή διάσειση, θλάσεις ή άλλους τραυματισμούς. Την ώρα εκείνη μας ανέφεραν ότι η οροφή του ( ανακαινισθέντος ) Κοινωνικού Παντοπωλείου, έσταζε σε δυο σημεία από την στιγμή που είχαν αρχίσει οι βροχές.

Μάλιστα είχαν ενημερώσει για το συμβάν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λεωνίδα Δημουλιά, από το φόβο μήπως προκληθούν ζημιές από την υγρασία στα τρόφιμα ή το ρουχισμό. Σε δεύτερο επίπεδο σκέφτηκαν ότι μπορεί να διαβρωθεί ο σοβάς στην οροφή, αλλά όπως υπολόγιζαν μόνο για τα σημεία που ήταν ορατή η υγρασία.

Το τμήμα που κατέρρευσε χθες στα κεφάλια τους στην κυριολεξία, δεν παρουσίαζε κανένα εμφανές σημάδι υποχώρησης.

Ο κ. Δημουλιάς όπως μας είπαν οι ίδιες, είχε ενημερώσει αμέσως τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πύργου προκειμένου να ελέγξουν την οροφή και να διαπιστώσουν αν και πως μπορεί να επιδιορθωθεί.

Ωστόσο τα γεγονότα προηγήθηκαν του τεχνικού ελέγχου. Και ευτυχώς που η κατάληξη ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός των δυο υπαλλήλων, γιατί θα μπορούσε οι συνέπειες να είναι πιο σοβαρές…

Αργά το απόγευμα ενημερώθηκε για το περιστατικό ( μετά την έξοδο των δυο από το νοσοκομείο) ο κ. Δημουλιάς αλλά και ο αντιδήμαρχος Γ. Αργυρόπουλος ο οποίος και ενημέρωσε τον δήμαρχο Πύργου.

Μετά ταύτα, ελπίζουμε ο έλεγχος από τους τεχνικούς του δήμου να είναι άμεσος και η αποκατάσταση επίσης.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!