tromaktiko: ΥΠΕΣ Κύπρου: «Αυξάνονται οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη»

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ Κύπρου: «Αυξάνονται οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη»



Η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου δήλωσε σήμερα ότι στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά η Κύπρος πληθαίνουν οι πολίτες που χρειάζονται στήριξη και πρόσθεσε ότι... η Κυβέρνηση προσφέρει πολλά και συνεχάρη τους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια, τα οποία έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Υπουργός ανέφερε ότι «το κράτος, ιδιαίτερα μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας προσφέρει πολλά και τώρα με τις γιορτές, αλλά και καθημερινά. Είναι γεγονός ότι σε τούτες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες πληθαίνουν και οι συμπολίτες μας που χρειάζονται αυτή τη στήριξη. Η στήριξη αυτή ανεξάρτητα από τις δυσκολίες θα συνεχίσει».

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρήκαμε ένα πολύτιμο σύμμαχο προς την κατεύθυνση αυτή στους Δήμους και τις πρωτοβουλίες τους με τα κοινωνικά παντοπωλεία όπως στη περίπτωση της Λάρνακας», συγχαίροντας το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο τόσο της Λάρνακας όσο και εκείνων των Δήμων που έχουν προχωρήσει με το θεσμό.

Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης είπε ότι «ο Δήμος Λάρνακας έχει κηρύξει το Δεκέμβρη μήνα αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που έχουν λιγότερα» και κάλεσε όλους όσοι έχουν κάτι περισσότερο «να συνεισφέρουν για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή τη βοήθεια ο ένας προς τον άλλο και μήνας αλληλεγγύης όσον αφορά τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε στην εορταστική περίοδο για στήριξη των καταστηματαρχών, των δικών μας ανθρώπων στη Λάρνακα».

Πρόσθεσε ότι «θεωρούμε πολύ σημαντικό αυτή τη περίοδο να στηρίξουμε τους ανθρώπους οι οποίοι μέσα από τις δυσκολίες της κρίσης, δοκιμάζονται».
alithia.com.cy
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!