tromaktiko: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τα μέλη του πληρώματος του "Santa" που μετέφερε λαθραία τσιγάρα στη Κρήτη

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τα μέλη του πληρώματος του "Santa" που μετέφερε λαθραία τσιγάρα στη Κρήτη



Eλεύθεροι με περιοριστικόυς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης άφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τα μέλη του πληρώματος... του πλοίου "SANTA" που προσάραξε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή του Καστέλου, στα σύνορα Χανίων και Ρεθύμνης, και νότια της περιοχής Ροδάκινου.

Τα έξι μέλη του πληρώματος που είχαν συλληφθεί οδηγήθηκαν σήμερα στη Δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας τσιγάρων και για ναυάγιο από αμέλεια.

Σύμφωνα με την απόφαση τους επεβλήθησαν περιοριστικοί οροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, εμφάνιση καθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής που θα διαμένουν και καταβολή χρηματικής εγγύσης ύψους 30.0000 ευρώ στον Ουκρανο καπετάνιο και 5.000 ευρώ για το κάθε μέλος του πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο (βλ. φωτο) με πλήρωμα πέντε Γεωργιανούς και καπετάνιο Ουκρανό, μετέφερε παράνομο φορτίο με τσιγάρα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσε κλιμάκιο του λιμενικού από την Αγία Γαλήνη ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου και με τις οδηγίες του ξεκίνησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των εγγράφων του πλοίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!