Η εκδρομή των τριών φίλων έγινε εφιάλτης, όταν ο 30χρονος άρχισε να κατρακυλάει σε δύσβατη περιοχή. Ήταν 8.30 το πρωί όταν τα άλλα 2 μέλη της ομάδας ειδοποίησαν πρώτα το ΕΚΑΒ και αμέσως σήμανε συναγερμός στις σωστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του firmani.gr, εκτός από το ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ με 6 άτομα πλήρωμα, στο σημείο βρίσκονται 10 άνδρες της ΕΜΑΚ για τις επίγειες έρευνες που απαιτούν εξειδίκευση και καλό συντονισμό, υπό τον αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.
Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αλλά και της δύσβατης περιοχής του συμβάντος και όπως δήλωσε στο firmani.gr ο Υποδιοικητής της 5ης ΕΜΑΚ Βασίλης Οικονόμου, στόχος των σωστικών συνεργείων είναι ο εντοπισμός του ορειβάτη πριν νυχτώσει.
Τα σωστικά συνεργεία πάντως έκαναν ανεφοδιασμούς και για διανυκτέρευση και σε κάθε περίπτωση όσο περνάει η ώρα δυσκολεύουν τα πράγματα για τον εντοπισμό του 30χρονου.

