tromaktiko: Αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση των ορθοπεδικών στην Πάτρα

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου πήρε η υπόθεση των ορθοπεδικών στην Πάτρα



Παρά τις ελπίδες πολλών ότι η εκδίκαση της περιβόητης υπόθεσης του σκανδάλου της προμήθειας ορθοπεδικών ειδών στο ΙΚΑ της...
Πάτρας θα άρχιζε τουλάχιστον αυτή τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το δικαστήριο έδωσε αναβολή για τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς προηγούνταν στο πινάκιο η εκδίκαση άλλων υποθέσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, που μίλησαν στο attacktv.gr, είναι αμφίβολη η εκδίκαση της υπόθεσης ακόμη και στη νέα ημερομηνία που δόθηκε, δεδομένου ότι βρίσκεται ακόμη πιο χαμηλά στο πινάκιο (με αύξοντα αριθμό 34)!

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας επρόκειτο να καθίσουν έξι ορθοπεδικοί του Ιδρύματος και τρεις έμποροι ορθοπεδικών, κατηγορούμενοι συνολικά για πέντε κακουργήματα. Πρόκειται για τους γιατρούς Αρχοντή Γαλανάκη, Παναγιώτη Σαλονικίδη, Άγγελο Βουτσινά, Ανδρέα Νικολάου, Ιωάννη Ρωμανό, Παναγιώτη Κόττικα και τους εμπόρους ορθοπεδικών ειδών Αθανάσιο Μπούνα, Δημήτρη Μπιθέλη και Θωμά Αποστόλου.

Για ποια αδικήματα κατηγορούνται

Οι προαναφερθέντες, μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απάτη, απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και ηθική αυτουργία κατ' εξακολούθηση σε ψευδείς βεβαιώσεις, ενώ οι διώξεις σε βάρος τους ασκήθηκαν με βάση το νόμο 1608/1950, "περί καταχραστών του Δημοσίου", που προβλέπει αυστηρές ποινές.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, εντοπίστηκε υπερβολική χορήγηση αμαξιδίων και άλλων ιατρικών ειδών κατά το διάστημα 1998-2004, η οποία άγγιζε τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάστηκε, ωστόσο, να φτάσουμε στο Νοέμβριο του 2006 για να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις, καθώς η υπόθεση παρέμεινε στο στάδιο της ανάκρισης επί 3,5 χρόνια από την έκδοση του πρώτου πορίσματος, ενώ μόλις τον Ιανουάριο του 2009 οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία.

Εξαιτίας, μάλιστα, της καθυστέρησης αυτής, ήδη από το 2011 έχουν παραγραφεί οι πλημμεληματικές πράξεις. Ωστόσο, για τα κακουργήματα τουλάχιστον δεν υπάρχει τέτοιος φόβος, αφού η παραγραφή τους επέρχεται το 2018...

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι προ ημερών -και συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου-, οπότε είχε προσδιοριστεί αρχικά η εκδίκαση της υπόθεσης, δόθηκε αναβολή για τις 28 Ιανουαρίου, με τη γνωστή κατάληξη.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!